ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині провели тренінг щодо профілактики суїцидів у громадах

Дата: 05.07.2024 12:57
Кількість переглядів: 36

3-4 липня у Вінниці відбувся тренінг для фахівців різних направлень, які працюють у сфері психологічного забезпечення та соціальної роботи.

Захід об'єднав представників Центрів життєстійкості, Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та ДСНС України у Вінницькій області, військових частин, Повітряних сил Збройних сил України, КНП «Вінницький обласний спеціалізований клінічний диспансер радіаційного захисту населення ВОР».

Тренінг став частиною впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Захід провели у рамках проєкту «Міжвідомча співпраця у сфері охорони здоров'я» (UKR 2303 Institutional Cooperation in the Health Sector).

Він реалізується Центром психічного здоров'я Національного університету «Києво-Могилянська академія» спільно з Університетською клінікою Акерсхус (Норвегія) та ГО «Асоціація фахівців з розв'язання конфліктів та соціальної та психологічної підтримки «Слова допомагають».

Протягом двох днів учасники тренінгу мали можливість:

  • Навчитися розпізнавати ознаки суїцидальної поведінки.
  • Здобути навички ведення розмови з людьми у суїцидальній кризі.
  • Навчитися розробляти плани безпеки для осіб з суїцидальними думками.
  • Ознайомитися з ресурсами та службами допомоги для людей у кризовій ситуації.
  • Підвищити готовність до надання психологічної підтримки та планування послуг кризової підтримки на місцевому рівні.
  • Створити мережу підтримки, координації та перенаправлення.

«Цей тренінг не тільки допомагає збільшити рівень обізнаності про заходи з профілактики суїцидів, а й долати  стигму щодо людей, у яких простежується суїцидальна поведінка. Крім цього, тренінг став майданчиком для покращення взаємодії між учасниками. Наразі ми створюємо систему координації, перенаправлення та співпраці, яка відповідатиме на актуальні запити суспільства». – зазначила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Вінницькій області та тренерка проєкту Олена Бессараба.

У свою чергу, регіональна координаторка з психічного здоров’я проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» у Вінницькій області Аліна Кобець акцентувала:

«Наша мета - не лише створити додаткові комунікативні зв'язки на рівні громад, закладів та структур, а й покращити мережу надання послуг. Під час тренінгу ми не просто викладали матеріал, а надавали інформацію про інші програми, які фахівці можуть використати у своїй роботі, методики із програми "Самодопомога Плюс" та "Зцілення душі та тіла" від Центру психосоматичної медицини».

Також Аліна Кобець додала, що тренінг об'єднав у собі методики інших програм і надав інструменти, які допоможуть справитися зі стресом як клієнтам, так і гейткіперам.

Захід став важливим кроком у побудові ефективної системи підтримки та запобігання суїцидам у громадах Вінницької області. 

Учасники отримали цінні знання для подальшої роботи та забезпечення психологічного благополуччя.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь