ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День Української Державності на Вінниччині відзначили урочистим підняттям Державного Прапора на Замковій горі

Дата: 15.07.2024 15:16
Кількість переглядів: 18

Сьогодні Вінниччина, разом з усією країною, відзначає одну з найважливіших подій в нашій новітній історії– День Української Державності.військовослужбовці тримають Державний Прапор України

З нагоди свята представники влади області та міста взяли участь в урочистому піднятті Прапора України на Замковій горі.

Підняттям Державного Прапора ми віддаємо шану всім, хто протягом століть боровся за незалежність і суверенітет України. Жовто-блакитний стяг є символом нашої державності, єдності та незламної волі. Під ним український народ утверджував віковічну мрію про державність та самостійність. З ним і сьогодні ідуть у бій наші Захисники і Захисниці, виборюючи справедливість та мирне щасливе життя.

Після урочистого підняття Державного Прапора присутні схилили голови у скорботі, вшановуючи хвилиною мовчання подвиг усіх хто загинув за Україну, її державний суверенітет та територіальну цілісність.

У рамках заходу також відбулося делеговане покладання квіткових гірлянд до пам’ятних місць – меморіальних дошок та пам’ятників борцям за незалежність України різних часів. Зокрема, квіти поклали до скульптурної композиції Тарасу Шевченку, Пам’ятного знаку «Небесній Сотні та загиблим героям російсько-української війни», бюсту Михайла Грушевського та пам'ятника Симону Петлюрі.

Крім цього, здійснили покладання квіткових гірлянд до меморіальних дошок І-му Уряду Української Народної Республіки та Дмитру Марковичу, який був головою Подільської і членом Центральної Ради Української Народної Республіки.

Квіткові композиції розмістили біля «Дерева Свободи», а також  до підніжжя пам’ятника Василю Стусу — репресованому радянським режимом українському поетові, перекладачу, прозаїку, правозахиснику-шістдесятнику, уродженцю Вінниччини.

Війна щодня несе нові виклики. Українці демонструють силу духу, сміливість та відвагу, кожен на своєму місці - військовослужбовці Збройних Сил України та Національної Гвардії, добровольці, медики та волонтери, кожен, хто працює для Перемоги - усі вони герої новітньої історії, завдяки яким держава Україна є і буде!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь