ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині йде підготовка до перших обласних спортивних ігор для ветеранів війни

Дата: 18.07.2024 08:13
Кількість переглядів: 26

Сьогодні в ОВА відбулось перше засідання новоствореної координаційної ради при Вінницькій обласній військовій адміністрації з питань розвитку спорту ветеранів війни.Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна та учасники засідання

Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна повідомила, що до її складу увійшли ветерани, учасники Ігор Нескорених, керівники спортивних федерацій, тренери, директори спортивних комунальних установ, представники органів управління галуззю спорту в громадах.

«Ми утворили кординаційну раду для об’єднання зусиль, для того, щоб спорт став доступним ветеранам у громадах, для створення дружнього ком’юніті ветеранів, об’єднаних, однією справою» , - підкреслила Наталя Заболотна.

Своєю чергою, народна депутатка, членкиня Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту Ірина Борзова, яка доєдналася до засідання онлайн, запропонувала до Дня Незалежності спільно організувати перші ветеранські змагання на Вінниччині.

Також було запропоновано  провести форум за участі ветеранів, аби вони розповіли своє бачення, а влада допомогла реалізувати пропозиції.

«Власне ми присвятили цю зустріч плануванню обласних спортивних змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів війни та чинних військовослужбовців. Усі висловили свої пропозиції щодо формату змагань, видів спорту. Вже маємо ідеї, які ляжуть в основу організації цього заходу. Про деталі повідомлятимемо згодом. Проте головна ідея – залучити якомога більше учасників з найвіддаленіших куточків області. Тому роль громад у цьому питанні є дуже важливою», -  підкреслила Перша заступниця Начальника ОВА.

Учасники  зустрічі обговорили  також питання доступності спортивних локацій у громадах. Адже там ветерани можуть тренуватися щодня та готуватися до змагань.

«Варто пам’ятати, що це один з найкращих методів переходу від військового до цивільного життя. Тому робимо усе, аби спорт став доступним для ветеранів!» - підсумувала Наталя Заболотна.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь