ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шість громад Вінниччини беруть участь у пілотному проєкті від Координаційного центру КМУ

Дата: 22.07.2024 09:54
Кількість переглядів: 32

Координаційний центр КМУ розширює поле присутності системи на рівень громад.напис "Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти як?" виходить на рівень громад: Координаційний центр з психічного здоров'я КМУ презентував оновлену концепцію"

Як зазначила Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна, якщо дотепер команди Регіональної координації працювали на рівні областей, то тепер вони заходитимуть до громад – ще ближче до отримувачів послуг з MHPSS.

«У кожній області України, за винятком тимчасово окупованих територій, обрано шість пілотних громад, де вже працюють консультанти Програми. Вони стають додатковими каталізаторами перетворень та посилюють інтеграцію компонентів ментального здоров’я в усі місцеві політики – відповідно до потреб та можливостей кожної території». - зауважила посадовиця.

За словами Наталі Заболотної, у Вінницькій області пілотними громадами стали:

  • Вінницька;
  • Погребищенська;
  • Чечельницька;
  • Хмілницька;
  • Томашпільська;
  • Шаргородська.

«Це відповідає одній з головних місій Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як»?, що впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської – сервіси з ментального здоров’я мають бути там, де людина живе, поруч з нею, максимально зрозуміло та доступно». - підкреслила Перша заступниця Начальника ОВА.

Регіональні координатори, профільні заступники керівників ОВА, консультанти Програми в громадах – це понад близько 200 фахівців – утворюють велику екосистему впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що охоплює всю країну.

Серед ключових завдань: каскадування активностей та заходів регіонального рівня на рівень громади, оперативна координація роботи у межах території, створення локальної системи послуг та надавачів, проведення актуальної оцінки потреб та ресурсів, картування послуг, участь у розробці регіональних планів заходів тощо. На місцях загальну координацію діяльності консультантів Програми в громадах будуть здійснювати регіональні координатори.

«Масштабування Регіональної координації до громад – логічний та необхідний крок. На кожній території мають бути фахівці, які об’єднують навколо цінностей Програми всіх стейкхолдерів. Головна мета консультантів Програми у громаді - створення маршрутів для користувачів та надавачів послуг з ментального здоров’я різних сфер, включаючи неурядовий сектор та неформальні сервіси», - наголосила під час установчого зібрання керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь