ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вінниччина долучилася до брифінгу щодо подолання енергетичних викликів

Дата: 24.07.2024 20:20
Кількість переглядів: 17

Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у черговому брифінгу щодо подолання енергетичних викликівПерша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна та Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час брифінгу

«Взяла участь разом з Сергій Моргунов, Вінницьким міським головою, у черговому брифінгу щодо подолання енергетичних викликів, який провели заступники керівника Офісу Президента Олексій Кулеба та Ростислав Шурма», - зазначила посадовиця.

Також у брифінгу взяли участь члени уряду, представники обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування та міжнародних партнерів - дипломатичних місій США, Великої Британії, Франції, Нідерландів, Фінляндії, Польщі, Чехії, Японії, Канади, Італії, Данії, Норвегії, Швеції, Литви, Представництва ЄС та міжнародних організацій, а також 16 послів України.

Під час брифінгу учасники обговорили потреби енергетичного сектору та підготовку до опалювального сезону.

Міністр енергетики Герман Галущенко докладно поінформував про потреби в обладнанні для відновлення роботи пошкодженої генерації та проєкти для розподілення джерел енергії.

Зокрема, Україна потребує майже 370 модульних котелень загальною потужністю 994 МВт, а також понад 380 генераторів для сектору теплової генерації. Встановлення когенераційних установок на підприємствах цієї галузі може дати змогу розвинути до 2 ГВт електроенергії.

Помічник державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт наголосив, що у Вашингтоні усвідомлюють ризики, які зростатимуть із наближенням зими. Він зазначив, що партнери мають якнайшвидше обʼєднати свої зусилля для допомоги Україні.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда підтримав цю позицію, засудив атаки росіян на цивільні обʼєкти у нашій країні та зауважив, що Японія продовжить співпрацю з партнерами у проєктах, які підтримують Україну, зокрема, в енергетиці.

«Надзвичайно важливо, що міжнародні партнери продовжують робити дієві кроки для подолання наслідків російських атак і сприяють відновленню енергосистеми України. Щиро вдячний усім, хто долучається до підтримки нашої держави», - наголосив Олексій Кулеба.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь