ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Брацлавській громаді відкрито  меморіальну дошку загиблому Герою  російсько-української війни

Дата: 26.07.2024 10:52
Кількість переглядів: 18

Час неможливо зупинити. Але він ніколи не зітре з нашої пам’яті імена Героїв, які віддали своє життя у війні за Україну.

В роковини загибелі, в селі Бугаків Брацлавської громади, на честь загиблого військовослужбовця Ведельського Юрія Леонідовича відкрито меморіальну.

Військовослужбовець разом із побратимами мужньо боронив Батьківщину від ворожої навали на Луганщині. Та на жаль у запеклому бою, 22 липня 2023 року, внаслідок ворожого мінометного, артилерійського обстрілу противником позицій західних околиць населеного пункту Нововодяне Сватівського району Луганської області, отримав осколкове поранення.   

Біля Бугаківської гімназії Брацлавської селищної ради зібрались односельці, друзі, батьки, керівництво громади та духовенство. Присутні хвилиною скорботного мовчання вшанували пам’ять земляка та усіх українців, життя яких забрав російський окупант.

Шануючи подвиг нашого Героя, його імʼя навіки викарбовано на меморіальній дошці, встановленій на адміністративній будівлі навчального закладу. Відтепер пам’ятний знак на стіні гімназії буде постійним спогадом поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника закладу та захисника рідної Батьківщини.

Право відкриття меморіальної дошки було надано матері загиблого військовослужбовця Лідії Михайлівні та коханій дівчині Героя Світлані.

Молодший  сержант служив командиром 1 відділення 1 взводу оперативного призначення, 7 роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 3 батальйону оперативного призначення.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Настоятель храму Пресвятої Богородиці Отець Олександр освятив меморіальну дошку.

Не висохнуть сльози матері, яка втратила свою дитину. Час невпинний. Але він не зітре з нашої пам'яті імена Героїв сьогодення, які віддали життя у війні за Україну.

Юрій Леонідович назавжди залишиться в серці кожного з нас, як приклад патріотизму, незламності духу, добра, самопожертви та безмежної любові до України.

Світлий спомин про Героя назавжди залишиться в наших серцях.

Вічна пам’ять та слава Герою!

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь