ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині відбувся масштабний день поля: аграрії з усієї країни демонстрували інновації галузі

Дата: 26.07.2024 14:10
Кількість переглядів: 23

В умовах обмежених ресурсів, сьогодення диктує необхідність застосування інноваційних агротехнологій. Саме їх впровадженню присвячувались всі експозиції та пленарна частина заходу.агротехніка

Серед учасників події т.в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна, заступник головного виконавчого директора з агробізнесу МХП Сергій Доброгорський.

Вітаючи учасників заходу, Тарас Висоцький акцентував на важливості таких масштабних подій для аграріїв та подякував регіональній владі за постійну підтримку суб’єктів господарювання в агросекторі.

“Дякую регіональній владі за постійну комунікацію і підтримку. Важливо, щоб держава в особі обласних, районних військових адміністрацій та громад постійно спрямовувала і допомагала суб’єктам господарювання знаходити кращі можливості для розвитку”,- зауважив Тарас Висоцький.

Також т.в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України акцентував, що нині найбільшим викликом для аграрного сектору залишається спека: «Є декілька рішень: зрошення, правильний ґрунтообробіток, продумана сівозміна та використання технологій. Все це дозволяє рухатися далі і долати виклики, які постають перед аграріями”.

На заході учасники та гості мали можливість ознайомитися з найновішими розробками в галузі сільського господарства, поділитись своїм досвідом та знаннями. Присутні мали змогу відвідати виставкову зону статичних експозицій, новинок техніки, ресурсів, систем точного землеробства,а також протестувати нову техніку, відвідати тематичні заходи присвячені Олімпійським іграм, семінари та тест-драйви від провідних експертів.

Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна подякувала т.в.о. Міністра аграрної політики та продовольства Тарасу Висоцькому за візит та підтримку проведення такого заходу, аграріям – за підтримку ЗСУ, ініціаторам та організаторам події – за її проведення на Вінниччині.

"Дякую ініціаторам та організаторам цієї події, асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та агенції UCABevent, за те, що розмістили це все на території Вінницької області. Також вдячність господарям цього поля – «Зернопродукт МХП». Хочу подякувати усім аграріям за вашу величезну підтримку наших Збройних Сил. Нехай земля приносить якісні, високоефективні продукти для того, щоб мати міцний тил, тримати оборону і неодмінно перемогти. Сьогоднішній дощ, ніби символ нашого щедрого урожаю",-підкреслила Перша заступниця ОВА.

Наталя Заболотна зазначила, що виклики, які сьогодні стоять перед усією країною, зокрема аграрним сектором, акцентують на необхідності впровадження підходів до економії ресурсів з точки зору інновацій та технологій.

"Я переконана, що та інноваційна техніка, яка була представлена на цьому полі, дозволить крок за кроком розвивати аграрний бізнес. І надзвичайно приємно, що серед тих, хто представлений на цих полях, є підприємства Вінниччини, які не просто працюють на полі, а займають неабияку складову в інноваційному розвитку сільськогосподарської техніки",-зауважила посадовиця.

Також, з вітальним словом виступив заступник головного виконавчого директора з агробізнесу МХП Сергій Доброгорський, який зазначив, що захід відбувся на території найбільшого в Україні комбікормового заводу та одного з найбільших олійних заводів з переробки соняшнику Вінницького ХАБу МХП.

“Тут працює 10 тисяч співробітників, що є найбільшим показником серед усіх регіонів, де ми працюємо. Сьогодні 2400 співробітників МХП захищають Україну на передовій, 400 з них вже повернулися. Для ветеранів компанія створила програму "МХП-поруч", яка надає медичну, юридичну, соціальну та психологічну підтримку. Фронт - це не тільки зона бойових дій. Наш фронт - це продовольча безпека країни”,- підкреслив Сергій Доброгорський.

Цьогорічний день поля відвідали тисячі гостей, а учасниками стали сільськогосподарські товаровиробники з Вінниччини та решти областей України.

Навіть у воєнний час українські фермери доводять, що ми здатні на великі досягнення!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь