ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Отримати послугу з ментального здоров’я у сімейного лікаря – просто і безоплатно!

Дата: 30.07.2024 08:29
Кількість переглядів: 34

Майже чверть мільйона українців з початку року отримали послугу з ментального здоров’я у сімейного лікаря, педіатра чи терапевта. Про це повідомляє Національна служба здоров'я України.

Найчастіше - понад 100 тисяч пацієнтів - зверталися зі скаргами на тривоги, нервування, напруженість. Майже 66 тисяч разів нарікали на порушення сну. На інші скарги з психологічними симптомами прийшлось більше ніж 41 тисяча звернень. Також зафіксовано 14 000 пацієнтів, які скаржилися на пригнічений настрій та 10 000 звернень щодо розладів поведінки дітей.

Як зазначила Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна, у Вінницькій області було 10 005 звернень.

«У 2024 році угоду з НСЗУ на Пакет №51 «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» уклали 45 закладів Вінниччини: 42 комунальні заклади первинного рівня медичної допомоги (69% від усіх закладів ПМД) та 3 приватних (1 ТОВ «Медичний центр Хелс клінік» та 2 ФОП)». – інформує посадовиця.

Нині в Україні вже понад 1000 закладів первинної медичної допомоги уклали договір із НСЗУ на пакет «Супровід та лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» та надають відповідні послуги. Лікарі пройшли спеціалізоване навчання ВООЗ mhGAP та впроваджують нові знання на практиці.

Знайти свого фахівця та найближчий медичний заклад можна на онлайн-мапі НСЗУ або можна зателефонувати за номером 16-77 та дізнатись всі подробиці.

«Безоплатна послуга з ментального здоров’я у сімейного лікаря - це те, що дійсно працює та стає звичним явищем для українців». – підкреслила Наталя Заболотна.

Зауважимо, що інтеграція послуги з ментального здоров'я в систему первинної медичної допомоги є компонентом пріоритетного проєкту Міністерства охорони здоров'я України у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», яка впроваджується з ініціативи першої леді Олени Зеленської.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь