ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині відбулась інформаційно-просвітницька акція «Вінниччина проти торгівлі людьми»

Дата: 30.07.2024 16:22
Кількість переглядів: 33

Воєнні дії, що відбуваються на території нашої держави вже понад 10 років, підвищують вразливість українців до потрапляння у ситуації торгівлі людьми. А з початком повномасштабного вторгнення ризик стати жертвою експлуатації стрімко зріс.

Сьогодні, 30 липня, у рамках відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, на площі Василя Стуса відбулась інформаційно-просвітницька акція «Вінниччина проти торгівлі людьми». Акція ініційована Департаментом соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації.

У заході взяли участь представники обласного управління міграційної поліції ГУНП, обласного центру соціальних служб, обласної правозахисної організації «Джерело надії», Державної служби України з питань праці, Міжнародної організації з міграції тощо.

«У зв’язку із повномасштабним вторгненням, мільйони українців були вимушені евакуюватися та переміщатися як в межах країни, так і закордоном. Спільними зусиллями, з комплексним і системним підходом усіх суб’єктів взаємодії, ми можемо подолати це явище та надати допомогу усім, хто її потребує», – зауважила директорка Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА Світлана Ярмоленко.

Керівниця Вінницького офісу МОМ Тетяна Неприцька зазначила, що боротьба з протидією торгівлі людьми є одним з пріоритетних напрямів роботи Міжнародної організації з міграції. «На жаль, проблема торгівлі людьми – питання дуже не зручне. Люди, які стали жертвами цього явища, часто соромляться розповісти про це, часто не знають де можна отримати допомогу, а іноді бояться зазнати осуду з боку суспільства».

У свою чергу, начальник обласного управління міграційної поліції ГУНП Сергій Михалько розповів, що спільно з міжнародними партнерами створені спеціальні чат-боти та месенджери, завдяки яким можна у будь-який час  отримати усю необхідну інформацію і запобігти експлуатації. Це чат-боти «Залишайся в безпеці» та «Safe Women».

Окрім того, в рамках акції, на площі працював інформаційно-консультативний пункт з питань протидії торгівлі людьми: «Були в рабстві? Звернись! Отримай допомогу!», де всі охочі мали можливість отримати роз’яснення про те, як розпізнати та протидіяти торгівлі людьми, а також як отримати допомогу у разі потрапляння у скрутне становище.

Організатори акції закликають бути уважними при виборі роботи. Аби не стати жертвою трудової експлуатації, завжди ретельно вивчайте будь-яку пропозицію працевлаштування. А у разі потрапляння у ситуацію торгівлі людьми  - обов’язково та невідкладно звертайтесь за допомогою на безкоштовну гарячу лінію з протидії експлуатації за номером 527.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь