ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Будьте обережні на воді, у лісах та на полях!

Дата: 05.05.2015 15:17
Кількість переглядів: 710

Фото без опису

Шановні громадяни! Звертаємо Вашу увагу на те, що у спекотну погоду більшість випадків лісових пожеж виникає через людську недбалість, це близько 90 відсотків від всіх пожеж в екосистемах. Причини цьому: непогашене багаття, кинутий недопалок, несправний глушник транспортного засобу, кинутий на галявині скляний посуд, пиж з мисливського набою, що тліє, неконтрольоване випалювання минулорічної трави, стерні на полях. Тож, звертаємось до громадян бути обережними у лісових масивах та на полях.

Також актуальним є питання відпочинку на воді:

Відпочинок на водоймах, тим паче у таку спеку, завжди викликає багато позитивних емоцій та має оздоровчий вплив на організм людини. Разом з тим, якщо відпочиваючі нехтують заходами безпеки, він може закінчитися трагедією.

Так, 30 квітня 2015 р. о 12 год. 10 хв. до чергового пожежно-рятувального підрозділу м. Тульчин надійшло повідомлення від дільничного Тульчинського РВ УМВС України у Вінницькій області, про те, що в с. Юрківка, у місцевому ставку «Яськів», який знаходиться поза межами населеного пункту, під час риболовлі втопився чоловік 1960 року народження – житель с. Юрківка. На місце події було направлено групу водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області та о 17 год. 20 хв. тіло чоловіка було знайдено та вилучено на берег.

Хотілося б нагадати, що лише сертифіковані пляжі і місця відпочинку є безпечними для відпочиваючих (за умови дотримання ними необхідних заходів безпеки), в інших місцях купатися заборонено.

Рятувальники застерігають: не пірнайте у незнайомих місцях, не ризикуйте і не запливайте далеко від берега. Заборонено купатися в нічний час, в стані алкогольного сп’яніння, пірнати з мостів, на мілководді та після тривалого перебування на сонці. Не влаштовуйте небезпечні ігри на воді, контролюйте ігри дітей. Розраховуйте свої сили та не запливайте далеко, уникайте води зі швидкою течією. Слід уникати використання надувних матраців, автомобільних камер та інших імпровізованих засобів для купання. А не повнолітні повинні перебувати під постійним наглядом дорослих.

ДСНС України закликає громадян суворо дотримуватись елементарних правил безпеки на воді з однією метою – уберегти своє життя та життя своїх дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь