ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Центр Разумкова про суспільні настрої українців

Дата: 31.08.2015 14:36
Кількість переглядів: 318

Фото без опису

В електронних засобах масової інформації України з’явилися нові соціологічні дослідження громадської думки від Центру Разумкова. Вони стосуються війни на Донбасі.
За продовження АТО в основному виступають жителі Західного та Центрального регіонів України. Третина українців вимагають продовження війни до перемоги. Серед українців нема одностайності відносно подальших дій щодо врегулювання конфлікту на сході країни, свідчать дані опитування Центру Разумкова. За даними опитування, 34,4% респондентів вважають, що слід продовжувати АТО до відновлення контролю України над окупованими територіями, 28,5% підтримують надання цим територіям особливого статусу у складі України, а 19,9% підтримують відокремлення цих територій від України.
Найчастіше за продовження АТО виступають жителі Західного (49,4%) та Центрального (44,8%) регіонів, найрідше – жителі Сходу (18,6%) та Донбасу (16,1%). Жителі Східного регіону та Донбасу (відповідно 41,5% і 55,2%) частіше за жителів інших регіонів виступають за надання особливого статусу Донбасу у складі України. Водночас, лише 6% жителів Донбасу виступають за відокремлення від України зайнятих сепаратистами територій, що помітно менше, ніж серед жителів інших регіонів (де за відокремлення цих територій виступають від 18% до 28% опитаних). Як свідчать дані серпневого опитування Центру Разумкова, проти закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції України виступають 39,2% громадян, майже стільки ж (36,5%) його підтримують. За останні півроку українці розчарувалися в Мінських домовленостях, їх поточні результати задовольняють лише 12% респондентів.
Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 7 по 16 серпня 2015 року серед 2010 респондентів у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь