ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЧОМУ ПОТРІБНО ПРАЦЮВАТИ ЛЕГАЛЬНО?

Дата: 22.03.2018 10:17
Кількість переглядів: 229

Фото без опису

Для виходу на пенсію з 2018 року необхідно мати 25 років страхового стажу. Тож виходить, що, громадяни які не мають необхідного страхового стажу, не зможуть вийти на пенсію в 60 років.

Умови обрахунку стажу, який враховується для обчислення пенсій, змінювався.

У 2000 році було запроваджено персоніфіковані пенсійні рахунки. З того часу Пенсійний фонд має повну інформацію, скільки внесків сплачено кожним працівником.

У 2004 році набрав чинності Закон «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», яким запроваджено поняття «страховий стаж». Це кількість років, які людина не тільки працювала, а й сплачувала внески до Пенсійного фонду. Якщо людина оформлена легально, внески за неї в обов’язковому порядку сплачує роботодавець.

Уряд не змінює правило - при оформленні пенсій всі відпрацьовані роки до 2004 року враховуються як страховий стаж. Різними є лише способи підтвердження наявності страхового стажу. До 2004 року страховий стаж обчислюється згідно з записами в трудовій книжці. Враховуються і всі пільги, які були чинними на той період. Після 2004-го року страховий стаж обчислюється автоматично на підставі даних персоніфікованого пенсійного рахунку.

В основу пенсійної реформи покладено простий принцип – пенсію потрібно заробити. Тобто, сплачувати внески до Пенсійного фонду. Це ліквідує зрівнялівку, коли майже однакові пенсії отримують ті, хто працював все життя і ті, хто робив абияк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь