ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До 24-ї річниці незалежності України

Дата: 11.08.2015 12:10
Кількість переглядів: 390

Фото без опису

Видатні державотворці України. 1. Київська Русь
Так сталося, що після двадцяти років відновлення державності України ми усвідомили всі недоліки відбудовчих процесів на зламі ХХ – ХХІ століть: без міцної держави немає майбутнього. Власне, український народ це пережив не один раз у власній історії, але висновки зроблені лише в умовах серйозної зовнішньої загрози нашому суверенітету, глибокої соціально-економічної кризи останніх років.
На міцному фундаменті трипільської, скіфо-сарматської, греко-візантійської культур на сучасних землях України в далекому IX (дев’ятому) столітті постала могутня середньовічна держава – Київська Русь, найвидатнішими правителями якої були князі Володимир Святий (керував упродовж 980 – 1015 років), Ярослав Мудрий (правив у 1019 – 1054 роках), Володимир Мономах (керував у 1113 – 1125 роках), Данило Галицький (правив упродовж 1238 – 1264 років) та багато інших монархів. Величезна Руська держава, на північно-східній окраїні якої в лісах виникла не то в ХІІ-му, не то в ХІІІ столітті сучасна амбіційна Москва, була добре відома у Європі, в Азії, мала стійкі дипломатичні зв’язки і високий міжнародний авторитет.
Навіть після страшного нашестя кочових орд Батия (в 1237 – 1242 роках) Київська Русь вистояла і продовжувала своє існування, принаймні, до середини XIV (чотирнадцятого) століття на чолі з нащадками Данила Галицького. До речі, цікаві дослідження з цього приводу друкує Володимир Білінський, український громадський діяч і публіцист. Його наполеглива боротьба з фальсифікаціями вітчизняної історії гідна поваги та підтримки.
Доба Київської і Галицької Русі – це невід’ємна частина українського минулого, а «гібридна війна» на Донбасі дуже нагадує протистояння з кочівниками багато століть тому, коли наші правителі Святослав Хоробрий, Володимир Мономах та інші майстерно захищали східний кордон Русі від загарбників. Читаймо «Повість минулих літ», «Повчання дітям Володимира Мономаха», «Слово о полку Ігоревім» - вони такі актуальні!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь