ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 21.06.2019 21:19
Кількість переглядів: 303

Фото без опису

22 червня 1941 року пекло Другої світової війни прийшло на нашу землю. Старше покоління пам’ятає ті часи, як Велику Вітчизняну війну… Понад сім десятиліть пройшло з того часу, але ця подія навічно залишається у пам’яті народній, як подвиг і трагедія одночасно. Вчені підрахували, що в Другій світовій війні кількість загиблих сягнула цифри 55 мільйонів осіб, з них: понад 27 мільйонів з СРСР, тобто – половина всіх жертв! Це були жахливі жнива війни, апогей людської жорстокості.
Двічі війна вогняним смерчем прокотилася по Україні: в 1941-42 роках на схід, в 1943-44 роках – на захід. На думку вчених, фактичні втрати українського народу становлять від 40 до 44 % від загальних людських втрат СРСР. З 41,7 мільйона людей, які мешкали до війни в УРСР, на 1945 рік залишилося тільки 27,4 мільйони чоловік. То ж втрати цивільного населення України: 5,5 - 6 мільйонів чоловік, понад 2,5 мільйони уродженців України загинуло на фронтах. Виходить, усього як мінімум 8 мільйонів осіб. Про цей страшний час добре пам’ятають не тільки ветерани та інваліди цієї війни, учасники бойових дій, але і діти війни – сучасні пенсіонери віком від 75 до 90 років.
Тульчинський район був окупований ворогом з 23 липня 1941 року по 14 березня 1944 року і втратив не лише тисячі воїнів-односельців, а і багатьох партизанів, підпільників, мирних жертв гетто біля с. Печера. Пам’ятаймо про це, шануймо світлу пам’ять наших земляків, полеглих в роки Другої світової війни!
Сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків із ЗМІ та громадськістю райдержадміністрації

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь