ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДП «Тульчинське ЛМГ» щороку створює на деградованих землях нові ліси

Дата: 28.05.2019 08:38
Кількість переглядів: 313

Фото без опису

Усього, за відомими даними, з 1950 року і до сьогоднішнього дня лісівники ДП «Тульчинське ЛМГ» розширили межі лісових масивів, створивши 8550 га нових лісів на території Тульчинського, Немирівського, Тиврівського, Шаргородського, Томашпільського та Крижопільського адміністративних районів.
Одне з головних завдань лісівників держпідприємств Вінницького ОУЛМГ – це збільшення лісистості рідного краю. На початку 90-х років ліси становили 11% від загальної території області, сьогодні - 13,8 %. Однак лісівники мають на меті довести цей показник до 15 і навіть 20 відсотків! У здійснення цієї нелегкої місії щороку вносять свою лепту і тульчинські лісівники.
Створюють нові ліси (захисні насадження) на території Вінницької області лісгоспи власними силами і коштами, на місці малоцінних земель, що вийшли з сільгоспкористування. Це деградовані грунти, пустирі, яруги, балки, крутосхили. Лісівники ДП «Тульчинське ЛМГ» за останні десять років (2009-2019 рр., період, коли підприємство очолює директор Поліщук В.А.) створили майже 400 га нових лісів. Найактивніше останніми роками у передачі земельних ділянок під заліснення є Брацлавська селищна рада Немирівського району та Височанська сільська рада Томашпільського району.
Особливі успіхи у створенні захисних насаджень мають Брацлавське лісництво (лісничий М. Дан) та Томашпільське лісництво (лісничий В. Дунський)
На сьогодні виділення та передача територіальними громадами земельних ділянок, виготовлення правовстановлюючих документів на землі - це надзвичайно тривала і дороговартісна процедура. Однак керівництво Тульчинського ЛМГ вдячне Вінницькій обласній державній адміністрації, Вінницькій обласній раді, Томашпільській та Немирівській районним адміністраціям та всім іншим територіальним громадам за сприяння та співпрацю у цьому важливому питанні. Адже держпідприємство має усі ресурси для якнайшвидшого і якісного заліснення рідного краю: це достатня кількість садивного матеріалу, що вирощується у власних теплично-парникових господарстві, це досвід професійних лісівників, поєднаний із сучасними науковими підходами, це матеріально-технічна база. Лісівники готові щороку не лише відновлювати ліси на місцях суцільних зрубів, а й розширювати площу нових лісів!
Створення нових лісів - це важка праця, на зазвичай важких для доступу техніки ділянках (ярах, крутосхилах, заболочених місцевостях). Тульчинські лісівники створюють лісові насадження, найчастіше вручну висаджуючи саджанці чи висіваючи насіння лісових порід. У перші роки захисні насадження, як і молоді насадження державного лісового фонду, отримують усі необхідні догляди. І результат – молоді ліси на місці колишньої пустки. На фото, відзнятих з допомогою квадрокоптера з висоти пташиного польоту, видно чіткі рядочки, доглянуті культури. А також сторонній читач може оцінити, у яких важкодоступних місцях створюють лісівники захисні насадження (у ярах, балках, заболочених місцевостях, часто - між частинами ріллі, тобто це ділянки, які не оброблялись сільгосптехнікою).
Прес-служба ДП «Тульчинське ЛМГ»
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь