ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області продовжує інформувати громадян про реформи, що проводяться в системі органів юстиції

Дата: 04.03.2015 10:53
Кількість переглядів: 312

Міністерство юстиції України підсумувало піврічну роботу системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ ) та презентувало низку змін у її роботі. Однією з перших областей, яку було задіяно в проекті реалізації роботи системи електронних торгів арештованим майном була Вінницька область. Наразі у системі уже оприлюднено 49 тисяч лотів на загальну суму близько 5,5 млрд грн.
Станом на січень у СЕТАМ проведено 38,5 тисяч аукціонів. Зробивши статистику за півроку, можна побачити, що середня вартість майна в процесі торгів лише збільшувалася, що дало змогу реалізувати арештоване майно за суму, яка була вищою в середньому на 12 відсотків відносно стартової ціни на торгах.
Такі цифри свідчать про позитивну практику роботи СЕТАМ, адже раніше вартість лотів, виставлених на продаж, тільки знижувалася. І в результаті вони передавалися особам, які були зацікавлені придбати задешево лише окремі категорії товарів - такі як нерухомість та автомобілі.
Протягом півроку в роботі СЕТАМ було виявлено низку технічних недоліків, зокрема, перевантаженість самої процедури проведення аукціону. Наразі ці недоліки усунуто, процедура спрощується і будь-який громадянин за бажанням може взяти участь в такому аукціоні.
Основні зміни до порядку проведення електронних торгів мають на меті удосконалення самої системи. Мова йде про підвищення якості представлення інформації на сайті. Також буде спрощено порядок реалізації майна, вартість якого не перевищує 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700 грн). Крім того, запроваджується новий порядок торгів із застосуванням особливої ставки, а використання електронного цифрового підпису стає необов’язковим. Скорочується і процедура оформлення документів переможцю торгів.
У Мінюсті прогнозують, що за рахунок цих змін збільшиться обсяг реалізації майна як мінімум у 4 рази.
Електронний аукціон є дієвим механізмом в реалізації арештованого майна. Електронні торги суттєво знижують ризики корупційних проявів, це знижує тиск на боржника за рахунок зменшення його боргових зобов’язань завдяки вищій ціні продажу лотів, а також пришвидшує пошук потенційних покупців і створює здорову конкуренцію між ними.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь