ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Легальна зарплата – запорука достойної пенсії в майбутньому

Дата: 11.09.2015 12:34
Кількість переглядів: 353

Легалізація заробітної плати є одним із пріоритетних завдань Пенсійного фонду України. Сьогодні люди не задумуються про те, яка у них зарплата - „легальна” чи „в конверті”. Головне, аби більше і вчасно. А якщо задуматись , то в цій ситуації дуже багато негативних моментів.
Для багатьох людей важливіше просто мати роботу і отримувати заробітну плату, ніж, щоб їх зарплата була офіційною. Отримуючи зарплату „ в конверті”, треба бути готовим до того, що хворіти, йти у відпустку прийдеться за власний рахунок. Також ті люди, які одержують зарплату „в конвертах” позбавлені або отримують не в повному обсязі відшкодування у випадку отримання освіти на контрактній основі, позбавлені можливості отримання кредитів у банківських установах.
Але на сьогодні, на жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам чинного законодавства . Так, наприклад, з працівниками укладаються трудові договори, в якому офіційна заробітна плата вказана в мінімальному розмірі, а частіше взагалі працівників оформляють на неповний робочий день, а фактично на руки видають набагато більші суми. Не секрет і те, що внески роботодавцем нараховуються тільки з офіційної частини суми.
Якщо з якихось причин роботодавець не здійснює відрахування до Пенсійного фонду за своїх найманих працівників, то періоди, за які не сплачені внески, „випадають” із страхового стажу працівника та не включаються в заробіток для розрахунку розміру пенсії.
Своєчасна і повна сплата платежів до Пенсійного фонду України, а також забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця щодо соціального захисту своїх працівників.
З 2000 року в Україні діє система персоніфікованого обліку, яка надає кожній застрахованій особі можливість безкоштовно отримувати відомості про себе, тобто, з якої суми заробітної плати, скільки та за який період сплачено за неї роботодавцем внесків до Пенсійного фонду.
Підсумовуючи вищесказане , можна стверджувати, що тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним, а бюджет Пенсійного фонду матиме стабільні надходження для своєчасного фінансування пенсійних виплат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь