ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Надання послуги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня»

Дата: 26.02.2019 12:29
Кількість переглядів: 243

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року № 68 затверджено «Порядок відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня».
Виникає ряд запитань, на які управління соціального захисту населення надає відповіді:
  1. Кому надається компенсація?
Право на отримання компенсації «муніципальна няня» мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками (усиновлювачами), опікунами дитини до трьох років і на законних підставах проживають на території України та уклали договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років з муніципальною нянею.
  1. Які документи необхідно надати для оформлення даного виду допомоги?
Для отримання компенсації послуги «муніципальна няня» отримувач послуги протягом місясця після укладення договору подає місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем свого проживання такі документи:
  • заяву про надання компенсації послуги «муніципальна няня»;
  • заяву про перерахування коштів для компенсації послуги «муніципальна няня» із зазначенням рахунка в установі банку;
  • копію договору між отримувачем послуги та муніципальною нянею;
  • документи, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги «муніципальна няня» (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка).
До заяви додаються копії:
  • свідоцтва про народження дитини;
  • паспорта отримувача компенсації послуги «муніципальна няня» даними про прізвище, ім’я та по батькові, дату його видачі та місце реєстрації;
  • документа, що посвідчує проживання на території України (для іноземця та особи без громадянства);
  • документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків отримувача компенсації послуги «муніципальна няня»;
  • рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).
  1. На який термін призначається компенсація?
Компенсація послуги «муніципальна няня» призначається на строк здійснення догляду за дитиною до трьох років, визначений у договорі, укладеному між отримувачем послуги «муніципальна няня» та муніципальною нянею.
Виплата компенсації послуги «муніципальна няня» здійснюється щомісяця на підставі поданих отримувачем послуги «муніципальна няня» документів, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги «муніципальна няня».
  1. Що є обов’язком отримувача послуги «муніципальна няня»?
Отримувач послуги «муніципальна няня» щомісяця до 5 числа подає в письмовій формі або в будь-який інший зручний спосіб місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення документи, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги «муніципальна няня». Протягом одного робочого дня необхідно надати інформацію про розірвання договору або про інші обставини, що можуть вплинути на надання допомоги.
У разі неподання в установлений строк документів, що підтверджують витрати на оплату послуги, виплата компенсаційної послуги «муніципальна няня» припиняється. Після подання документів, виплата компенсації поновлюється з місяця, за який було здійснено оплату послуги «муніципальна няня».
5. В яких випадках припиняється виплата компенсації?
Виплата раніше призначеної компенсації послуги «муніципальна няня» припиняється:
  • у разі переїзду отримувача послуги «муніципальна няня» до іншої адміністративно-територіальної одиниці і виникнення обставин, що унеможливлюють виплату компенсації послуги «муніципальна няня» - з місяця, наступного за місяцем, в якому відбулися зміни;
  • за заявою отримувача послуги – з місяця, наступного за місяцем її подання, якщо інше не обумовлено заявою.
  1. Який розмір даного виду допомоги?
Компенсація послуги «муніципальна няня» виплачується отримувачу послуги «муніципальна няня» у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня. Сьогодні розмір допомоги становить 1626 грн. щомісячно.
За більш детальною інформацією варто звертатись до управління соціального захисту населення, що знаходиться за адресою м. Тульчин, вул. Миколи Леонтовича 1, каб. № 111 або за телефоном 2-33-31.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь