ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новий порядок реабілітації працюючих

Дата: 12.02.2018 09:29
Кількість переглядів: 251

Фото без опису

Фонду соціального страхування України у Вінницькій області інформує, що Постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39 затверджено новий Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі – Порядок). . Цей порядок погоджено з Міністерством охорони здоров’я України .
Метою цього Порядку є запровадження принципу «гроші ходять за людиною» у забезпеченні соціальною послугою за рахунок коштів Фонду застрахованих осіб, та дає право самостійного вибору застрахованою особою санаторно-курортного закладу для проходження реабілітації.
Початком цієї роботи є рекомендація лікуючого лікаря та висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) закладу охорони здоров»я , де людина перебуває на стаціонарному лікуванні, який передається відповідному відділенню Фонду соцстрахування. Працівник Фонду зустрічається із хворим (застрахованою особою) і отримує від цієї особи заяву, яку надсилає санаторно-курортному закладу (згідно переліку) на узгодження дати прийому хворого на реабілітаційне лікування.
Відшкодування витрат за надані послуги із реабілітаційного лікування, в межах граничних розмірів витрат, здійснюватиметься шляхом оплати цих послуг у формі безготівкового перерахування коштів санаторно-курортному закладу, відповідно до тристороннього договору між застрахованою особою, відділенням Фонду та санаторно-курортним закладом.
Застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу, клініки медичної науково-дослідної установи або жіночої консультації.
Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначатиметься лікуючим лікарем та лікарсько-консультативною комісією, лікувально-профілактичного закладу, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності, але не може перевищувати 24 дні.
За рахунок коштів Фонду застрахованим особам будуть надаватися послуги з реабілітаційного лікування згідно з наступним переліком профілів медичної реабілітації: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушені перебігу вагітності , інша (соматична) реабілітація, зокрема, підгострий період оперативних втручань на органах травлення, на органах сечостатевої системи, та на жіночих статевих органах.
Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.
Застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань.
Слід відмітити, що відшкодування витрат з надання послуги із реабілітаційного лікування застрахованих осіб проводить Фонд соціального страхування,за рахунок та в межах коштів передбачених бюджетом Фонду на ці цілі, шляхом перерахування коштів санаторно-курортному закладу. На весь період стаціонарного та реабілітаційного лікування застрахованій особі видається листок непрацездатності, який також оплачується коштом Фонду соціального страхування.
Так, спільна робота лікарів та працівників Фонду соціального страхування з 01 січня 2018 року надає можливість реалізації адресної програми соціального захисту працюючих та швидке повернення застрахованої особи до роботи після тривалої непрацездатності, використовуючи унікальні можливості санаторно-курортних закладів України.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь