ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пенсійний фонд затвердив нові форми посвідчень для українських пенсіонерів

Дата: 18.07.2018 14:52
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

Пенсійне посвідчення інше, що змінилося. Пенсійний фонд затвердив нові форми посвідчень для українських пенсіонерів. Замість традиційного пенсійного посвідчення можна буде отримати банківську картку.
В першу чергу електронні посвідчення видадуть пенсіонерам, які отримують пенсію в банку, а не на пошті. На карту буде приходити пенсійна виплата, і нею можна розраховуватися.
Посвідчення-карта залишиться головним документом, що підтверджує статус пенсіонера. Її можна пред’являти для користування пільгами в праві на проїзд в громадському транспорті, в окремих випадках – для отримання знижки при розрахунку в торговій мережі або аптеках.
До цих пір електронні пенсійні посвідчення видавали тільки внутрішньо переміщеним особам, яким призначено пенсію (з літа 2016 року).
Щоб оформити пенсійне посвідчення у вигляді карти, необхідно написати заяву, а також надати паспорт, ідентифікаційний код і фотографію. У заяві необхідно вказати вид пенсії (за віком, по інвалідності, за вислугу років). Якщо пенсія призначена по інвалідності – вказати групу і причину.
Електронне пенсійне посвідчення виготовляє банк, в якому отримувач відкриває рахунок для виплати пенсії. Його видають протягом 30 робочих днів з дня прийняття заяви.
Разом з електронним пенсійним посвідченням банк буде видавати інструкцію з його використання.
Пенсійне посвідчення можна використовувати як платіжну картку до кінця терміну її дії (але не більше трьох років), в тому числі в разі закінчення терміну призначення пенсії.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь