ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підвищення мінімальної зарплати має не тільки наблизити Україну до європейських стандартів в оплаті праці, а й почати поступове відновлення купівельної спроможності населення

Дата: 14.12.2016 16:33
Кількість переглядів: 275

Фото без опису

На цьому наголошує голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій. За його словами ініціатива Уряду щодо підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної зарплати до 3200 грн має стати першим кроком у масштабній реформі оплати праці.

«Підвищення мінімальної заробітної плати повністю відповідає економічним реаліям. Так, у січні 2014 року співвідношення мінімальної зарплати і фактичного прожиткового мінімуму становило 88,5%. У грудні цього року – 48,7%. Індекс споживчих цін протягом трьох років зріс утричі, а розмір мінімальної зарплати — лише на 30%» - відзначає Валерій Коровій. За його словами, відповідно з розрахунками експертів, щоб повернути купівельну спроможність громадян до рівня грудня 2013 року, мінімальна зарплата має становити 2442 гривні. «Рішення про підвищення мінімальної зарплати також враховує співвідношення мінімальної зарплати та її середній розмір. Якщо у січні 2014 р. співвідношення мінімальної та середньої заробітних плат становило 38,7 %, то у травні 2016 р. – 29,1 % (за рекомендаціями Міжнародної організації праці таке співвідношення має становити не менше 50 %, в країнах ЄС – 60 %)» - наголошує голова облдержадміністрації.

Таким чином усі ті міфи про передчасне підняття мінімальної зарплати, є необґрунтованими і безпідставними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь