ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад 5 млн м3 газу в рік заощаджуватиме Вінниця завдяки введенню в експлуатацію нової твердопаливної котельні

Дата: 18.07.2016 11:44
Кількість переглядів: 292

Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук у ході відкриття нової твердопаливної котельні КП "Вінницяміськтеплоенерго" у м. Вінниці, де перебував з робочим візитом у складі Урядової делегації на чолі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.
"Введена в експлуатацію твердопаливна котельня загальною потужністю 5,2 МВт працюватиме на трісці та забезпечуватиме теплом і гарячою водою мешканців цілого мікрорайону, а це 48 будинків, школа й два дитячі садочки. Потенціал скорочення газу становить 5,2 млн м3 на рік", – наголосив Сергій Савчук та додав, що потужність котелень, які працюють на альтернативних видах палива у Вінницькій області складає 125 МВт.
"Вінничина має достатню ресурсну базу для заміщення газу. Зокрема, завдяки використанню твердої біомаси в області щорічно можна заміщувати понад 1,3 млрд м3 газу", - зауважив Голова Агентства та звернув увагу, що у 2015 році Вінницька область в порівнянні з 2013 роком зменшила споживання газу на 220 млн м3 (26%) за трьома категоріями споживачів: населення, підприємства ТКЕ, бюджетні установи.
Сьогодні Вінниця – є одним з найактивніших міст України у питаннях енергоефективності та енергозбереження. Вона стала першим містом на пост-радянському просторі, яке отримало енергетичну нагороду Уряду Швейцарії.
"Вінниця створила якісну систему управління процесами з енергозбереження і поступово реалізовує комплекс заходів, спрямованих на підвищення енергоефективності обласного центру", - зауважив Сергій Савчук та додав, що суттєвий внесок у розвиток міста, а саме в питанні енергоефективності, зробив особисто Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, ще перебуваючи на посаді мера м. Вінниці.
Впровадження проектів з переведення котелень на альтернативні види палива не лише зменшить залежність регіону від імпортованих енергоносіїв, а й сприятиме економічному розвитку області. Зокрема, розвиватиметься ринок виробництва та споживання альтернативних видів палива, створюватимуться нові робочі місця, збільшаться надходження до місцевих бюджетів.
"Завдяки таким проектам, значно зросли темпи встановлення нових теплогенеруючих потужностей, що працюють на інших, крім газу, видах палива. Так, за останні два роки в країні було введено 1 204 МВт таких потужностей. Протягом останніх двох опалювальних періодів населенням, ТКЕ та бюджетом вдалось скоротити та замістити 7,2 млрд м3 газу", - підсумував Голова Агентства.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь