ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент скоординував з Віце-президентом ЄК з питань Енергетичного союзу позиції щодо подальшої інтеграції України до єдиного енергетичного ринку ЄС

Дата: 02.03.2016 09:27
Кількість переглядів: 254

Фото без опису

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Віце-президентом Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.
Глава держави привітав Віце-президента ЄК з річницею започаткування Енергетичного союзу і зазначив, що Україна має стати невід’ємною частиною цього об’єднання.
Петро Порошенко наголосив, що Україна віддана впровадженню реформ, у тому числі й в енергетичному секторі. «Ми пройшли зиму без російського газу. Завдяки надійності нашого транзиту ми не дозволили шантажувати нас, і у той же час продемонстрували ефективну взаємодію з Європейською Комісією», – наголосив Глава держави.
Президент ще раз наголосив на своїй позиції щодо проекту газопроводу «Північний потік–2». «Це – виключно політичний проект. «Північний потік–2» має бути заблокований. Ми розраховуємо на підтримку Європейської Комісії, адже це – засіб покарання України за європейські прагнення», – заявив Петро Порошенко.
Президент також закликав Європейську Комісію сприяти організації ближчим часом міжнародної конференції на підтримку модернізації газотранспортної системи України.
Глава держави висловив сподівання, що Верховна Рада найближчим часом розгляне закон про ринок електричної енергії у редакції, яка була узгоджена з Енергетичним співтовариством.
Президент також наголосив на важливості для України прийняття рішення про запровадження безвізового режиму з боку ЄС для українських громадян.
У свою чергу Віце-президент ЄК високо оцінив проведену в Україні роботу на шляху впровадження європейських реформ та наголосив на важливості продовження їх втілення в життя.
Марош Шефчович наголосив на тісній взаємодії між Європейським Союзом та Україною в питаннях спільної енергетичної політики та відзначив значні успіхи України на шляху газової незалежності.
Сторони обговорили подальші кроки задля збільшення енергетичної незалежності та покращення енергоефективності української економіки, впровадженні змін в законодавстві щодо НАК «Нафтогазу» та створення умов для залучення іноземних інвесторів в енергетичну галузь України.
Глава держави запросив вище керівництво Європейської Комісії взяти участь у заходах із вшанування 30-х роковин Чорнобильської трагедії у квітні цього року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь