ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про хід збирання ранньої групи зернових та підготовку під посів озимих культур

Дата: 27.07.2015 14:08
Кількість переглядів: 351

Фото без опису

На щопонеділковій апаратній нараді в облдержадміністрації 27 липня з даного питання інформував директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Микола Неїлик.

«Станом на сьогодні в області обмолочено зернових та зернобобових культур на площі 253,9 тис. га, що становить 50,1%. ,- повідомив посадовець,- намолочено зерна в обсязі понад 1070,4 тис. тонн».

За словами Миколи Неїлика, справжнє занепокоєння аграріїв викликає стан посівів сої та кукурудзи. Так, через відсутність дощів та аномально жарку погоду, в багатьох районах висота рослин сої не перевищує 30-40% від їх сортової норми, подекуди рослини навіть не сформували зерно. Кукурудза теж значно відстає у рості, набуває масового характеру передчасне відмирання нижнього ярусу листя.
Надмірне пересихання поверхні ґрунту подекуди унеможливлює якісне мульчування дисковими боронами та оранку, що значно посилює втрати вологи з нижніх горизонтів.

Проте,середній показник урожайності ранньої групи зернових та зернобобових культур становить 42,2 ц/га, ріпаку – 27,1 ц/га. У Жмеринському та Хмільницькому районах цей показник більше 47 ц/га, а в Іллінецькому, Оратівському, Тиврівському, Тульчинському, Тростянецькому та Липовецькому районах урожайність перевищує 45 ц/га.

Для виконання технологічних операцій з підготовки ґрунту під посів озимих культур в області буде задіяно: 2650 тракторів,1390 плугів,1590 дискових борін, 2850 лущильників.

презентація АПК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь