ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про нові тарифи та шляхи заощадження тепла і енергоносіїв

Дата: 31.03.2015 10:29
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

30 березня 2015 року в м. Тульчині під керівництвом голови райдержадміністрації Миколи Підболячного та за участю голови районної ради Олексія Авраменка, Тульчинського міського голови Валерія Весняного відбулася нарада з соціально-господарських питань. Учасниками розширеного зібрання були керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, інших державних установ, промислових підприємств, громадських, профспілкових організацій, районних ЗМІ.
Тульчинці розглянули наступні питання порядку денного: 1) Про причини підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, їх структуру та заходи з енергозбереження та енергоефективності в районі (доповідав начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури райдержадміністрації Валерій Руденко); 2) Про заходи соціального захисту в умовах підвищення тарифів (доповідав заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Мокринський); 3) Про стан оплати житлово-комунальних послуг (повідомляли уповноважені представники Тульчинського відділення газового господарства, Тульчинських електричних мереж, Тульчинського дочірнього підприємства КП «Вінницяоблводоканал»); 4) Про ситуацію на ринку хліба та товарів повсякденного вжитку (доповідала начальник управління економіки райдержадміністрації Юлія Дудкевич).
Кожне з питань викликало жваве обговорення з боку учасників наради, адже умови оплати нових тарифів та послуг з 1 квітня та 1 травня цікавили всіх.
Підводячи підсумки наради, голова райдержадміністрації М.Підболячний наголосив: «Питання, які розглянуто на нараді є надзвичайно важливими і актуальними, адже підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги зачіпає інтереси усіх пересічних громадян і кожне підприємство галузі. Враховуючи підвищення тарифів на енергоносії, зростання цін на матеріально-технічні ресурси, зміну рівня мінімальної заробітної плати, подорожчання робіт субпідрядних організацій, перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги та приведення їх до економічно обґрунтованого рівня є об’єктивною необхідністю. Незмінні протягом декількох років тарифи на житлово-комунальні послуги та дефіцит бюджетних коштів для відшкодування різниці між економічно обґрунтованими витратами та чинними тарифами спричинили значне погіршення фінансово-економічного стану підприємств житлово-комунального господарства і, як наслідок, якості послуг, що надаються населенню. Проте в умовах перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги Урядом передбачено ряд заходів, спрямованих на посилення соціального захисту населення. Тому підвищення тарифів не має позначитися на малозабезпечених верствах населення.
Дуже важко у цей непростий, насамперед з економічної точки зору, час пропонувати людям якісь універсальні варіанти надійного соціального захисту, але пропагувати заощадливість, раціоналізм, толерантність і патріотизм необхідно, тому ми зобов’язані роз’яснювати, спілкуватися, переконувати, наводити вагомі, позитивні приклади, щоб жителі району зрозуміли, яка у нас всіх мета і можливості її досягнення.
Зокрема заходи, які може здійснити громадян для покращення власного побуту за нових умов, можна розділити на чотири напрями:
  • Заощадження ресурсів: води, газу, тепла тощо. Для цього потрібно просто відкоригувати побутові звички та здійснити прості заходи, наприклад, налагодити крани та встановити тепловідбивні екрани за радіаторами.
  • Утеплення приміщення. Наприклад, заміна чи заклеювання вікон, проведення теплоізоляції даху, модернізація системи вентиляції тощо.
  • Встановлення приладів обліку. Це дозволить платити лише за спожиті ресурси.
  • Перехід на більш сучасні, енергозберігаючі та альтернативні джерела енергії та системи комунікацій.
Ми маємо забезпечити надання вичерпної інформації з даних питань, максимально залучати до цього районні засоби масової інформації, громадсько-господарський актив, місцеве самоврядування – тобто всі наявні ресурси. Керівники відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, інших державних установ мають активно підключитися до цієї важливої роботи шляхом проведення різноманітних за формою нарад, зустрічей, бесід, «круглих столів», виступів у місцевих ЗМІ, оголошення телефонних «гарячих ліній» зв’язку з громадянами тощо. Всі форми роботи, перевірені часом і доступні нам, мають бути задіяні, щоб максимально зберегти стабільність і консолідованість районної громади.
Ця важлива справа буде знаходитися на постійному контролі в райдержадміністрації» - підкреслив голова райдержадміністрації.
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь