ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про приховані нещасні випадки на виробництві

Дата: 28.09.2015 12:51
Кількість переглядів: 375

Фото без опису

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації повідомляє, що за даними територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області протягом 8 місяців 2015 року на підприємствах області сталося 109 нещасних випадків, в т. ч. 12 – зі смертельним наслідком. Загальна кількість нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилась на 44 нещасних випадки (за 8 місяців 2014 року травмовано 153 особи), знижено на 1 випадок кількість смертельно травмованих осіб.
За результатами опрацювання наявної інформації щодо стану виробничого травматизму у області, посадовими особами територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області виявляються факти приховування нещасних випадків від розслідування з боку роботодавців. Збільшення середньої кількості людино – днів непрацездатності на нещасний випадок, а також зменшення на 29 % загальної кількості випадків свідчить про приховування від розслідування легких виробничих травм.
В результаті цього потерпілим не відшкодовується шкода, заподіяна внаслідок втрати працездатності, що в окремих випадках може призвести до створення соціальної напруги.
Однією з причин зазначеного вище є недотримання лікувально – профілактичними закладами вимог підпункту 3 пункту 9 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1232 ( далі – Порядку), відповідно до якого лікувально-профілактичний заклад повинен передати протягом доби з використанням засобів зв’язку та на паперовому носії екстрене повідомлення про звернення потерпілого з посиланням на нещасний випадок на виробництві за формою згідно з додатком 1 Порядку:
1) підприємству, де працює потерпілий;
2) робочому органові виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань за місцем знаходження підприємства, де працює потерпілий або за місцем настання нещасного випадку з фізичною особою ? підприємцем або особою, що забезпечує себе роботою самостійно;
3) територіальному органові Держгірпромнагляду за місцем настання нещасного випадку;
4) закладові державної санітарно-епідеміологічної служби, який здійснює державний санітарно-епідеміологічний нагляд за підприємством, де працює потерпілий, або такому закладові за місцем настання нещасного випадку з фізичною особою ? підприємцем або особою, що забезпечує себе роботою самостійно, у разі виявлення гострого професійного захворювання (отруєння).
Примітка: за 8 місяців 2015 року на підприємствах Тульчинського району сталося 4 нещасних випадки, які були пов’язані із виробництвом. Фактів приховування нещасних випадків від розслідування з боку роботодавців району з початку 2015 року не виявлено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь