ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щодо порядку виплати житлових субсидій готівкою у разі смерті заявника

Дата: 04.07.2019 11:41
Кількість переглядів: 745

Фото без опису

Пунктом 16 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами) (далі – Положення), визначено, що у разі зміну складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства подаються нові заява про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі через АТ «Ощадбанк» та декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.
Структурним підрозділом з питань соціального захисту населення після подання зазначених документів приймається рішення про призначення житлової субсидії; відмову в призначенні житлової субсидії; подання документів на розгляд комісії.
Відповідно до пункту 186 Положення невиплачені протягом трьох місяців одержувачам готівкові кошти житлової субсидії повертаються Пенсійним фондом України та АТ «Ощадбанк» на рахунок Мінсоцполітики, відкритий в Казначействі. Реєстри осіб, яким не виплачена житлова субсидія у готівковій формі, отримані від пенсійного фонду України та АТ «Ощадбанк», передаються Мінсоцполітики структурним підрозділам з питань соціального захисту населення для врахування під час надання житлової субсидії у наступних періодах.
Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення після отримання інформації про осіб, яким не виплачена житлова субсидія у готівковій формі у зв’язку зі смертю, формуючи реєстри одержувачів житлової субсидії у поточному місяці для її виплати у готівковій формі, включають до них суми невиплаченої субсидії для їх виплат новим уповноваженим представникам домогосподарств, до яких належали померлі.
Таким чином, домогосподарства, яким призначено житлову субсидію, і до складу яких належав померлий, отримають невиплачену житлову субсидію у готівковій формі у наступних періодах.
В усіх інших випадках, право успадкування третіми особами нарахованих сум житлової субсидії у готівковій формі, яка не була виплачена одержувачу житлових субсидій у зв’язку зі смертю, не передбачено.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь