ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шевченка дух і слово завжди з нами

Дата: 04.03.2014 16:21
Кількість переглядів: 326

Фото без опису

В рамках відзначення 200 річчя Т.Г.Шевченка в читальному залі бібліотеки Тульчинського училища культури відбувся загальноучилищний конкурс читців «Шевченка дух і слово завжди з нами».
Метою конкурсу є залучення молоді до поглибленого вивчення та осмислення літературної спадщини Т.Г.Шевченка, формування активної громадянської позиції, підтримка талановитої молоді. Конкурсна програма передбачала виконання окремих творів Шевченка та творів сучасних авторів, присвячених великому поету.
Почесними членами журі конкурсу стали:
  • Хмелевський Ю.М. – завідувач сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків із засобами масової інформації та громадськістю апарату РДА, голова літературно-мистецького об’єднання «Оберіг»;
  • Красуляк З.І. – провідний методист обласного центру народної творчості, завідувач сектору театральних видовищ;
  • Кочелаба О.С. – заступник директора з гуманітарної освіти та виховання;
  • Гандзюк Л.П. – голова циклової комісії викладачів філологічних дисциплін;
  • Кащук Павло – студент 3-реж курсу, лауреат ХХІІ обласного конкурсу читців ім.Т.Шевченка 2013 року.
Очолила журі конкурсу голова циклової комісії режисерських дисциплін, художній керівник народного аматорського студентського колективу «Маленький театр» Прилипко Л.А.
Розпочався захід музично-літературною композицією «Поглянув з портрета Шевченко Тарас» у виконанні лауреатів Всеукраїнського відкритого конкурсу читців ім.Т.Шевченка народного аматорського студентського колективу «Маленький театр» Тульчинського училища культури (худ. кер. Прилипко Л.А.)
Зі вступним словом до гостей та конкурсантів звернулись голова циклової комісії викладачів філологічних дисциплін Гандзюк Л.П. та голова циклової комісії режисерських дисциплін Прилипко Л.А., яка виконала уривок із вистави І.Жиленко «Церемонія росту», що входив до конкурсної програми на 1-му Всеукраїнському конкурсі читців творів Т.Шевченка у Києві 1991 року.
У виконанні конкурсантів прозвучали твори Т.Шевченка, поезія українських класиків, сучасних українських майстрів слова – В.Симоненка, Ліни Костенко, Л.Храпливої, М.Палієнка, Л.Яцюри та ін.
Наприкінці конкурсу гості та конкурсанти із задоволенням послухали презентацію виставки творів Т.Шевченка «Велетень у царстві людської культури», яку провела Пилипчак О.А., працівник бібліотеки училища.
Переможцями конкурсу стали:
  • І місце: Вишняков Дмитро, студент 2-хрг курсу;
Шрамко Дарія, студентка 2-реж. курсу;
  • ІІ місце: Дорошенко Катерина, студентка 1-Д курсу;
  • ІІІ місце: Барвінська Анастасія, студентка 2-Т курсу;
  • ГРАН-ПРІ: Ситник Вікторія, студентка 2-реж. курсу.
Переможці та учасники були нагороджені почесними грамотами та подяками за участь у конкурсі. Побажаємо всім любити і популяризувати рідне слово, слідувати заповіту Т.Г.Шевченка бути гідними синами та дочками свого народу.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь