ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Шевченка світ – сплетіння ліній»

Дата: 16.01.2014 09:01
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

…пам’ятайте, що на цій планеті,
відколи сотворив її пан Бог,
ще не було епохи для поетів,
але були поети для епох!

Л. Костенко

Під такою назвою 15 січня в обласній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва відбулося відкриття книжково-ілюстративної виставки, що присвячена 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря.
Минає 200 років від дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе серед нас.
Тарас Шевченко – символ чесності, правди, великої любові до людини. Вся творчість Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів за світлу долю трудового люду.
Виставка-ювілей «Шевченка світ – сплетіння ліній» пропонує читачам перегорнути сторінки життя і творчості Т.Г. Шевченка у відділі рідкісних і цінних видань Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва. Метою експозиції є розкриття величі та безсмертя українського поета, світового генія, неперевершеного майстра слова. На виставці представлені твори Т.Г. Шевченка, матеріали і спогади про його життя та творчість, мистецьку спадщину поета.
Чільне місце посідають збірки «Кобзарів» різних років друку у розділі "Книга невичерпна, книга на віки". Першим серед них є прижиттєве видання 1860 року, яке видрукував Пантелеймон Куліш на кошти Платона Симиренка. Окрасою розділу є і сучасне подарункове видання «Кобзаря» 2006 року.
Творчість Т.Г. Шевченка має світове значення. Його твори перекладено всіма слов′янськими та багатьма мовами світу, частина з них представлена на виставці окремим розділом «Обійшов усю землю Кобзар».
Демонстрація художніх альбомів з його малюнками та зарисовками в наступному розділі «Гармонія пензля і слова» є свідченням художнього генія, що жив у душі Шевченка нарівні з поетичним. Видатний митець пробував себе у різноманітній техніці, навіть у скульптурі, а за успіхи у гравюрі йому було присвоєно звання академіка.
Остання полиця експозиції «Тернистими шляхами долі» присвячена спогадам сучасників про Шевченка, дослідженням науковців та вшануванню пам’яті сина українського народу.
Величний Шевченко… Нам ще йти i йти до його пізнання. Ми на вічнім шляху до Шевченка...

Для довідки:
Виставка проходитиме з 15 січня до 14 квітня 2014 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь