ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Соціальні зобов’язання, що передані нам державою, Вінницька область виконала в повному обсязі

Дата: 27.12.2013 08:36
Кількість переглядів: 310

Фото без опису

На цьому наголосила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова коментуючи підсумки селекторної наради щодо роботи установ і закладів соціальної сфери у 2013 році, яка відбулася 26 грудня в приміщенні «Укртелекому».
Торкаючись соціальної ситуації на Вінниччині Любов Спірідонова зазначила, що наразі в області повністю завершені пенсійні виплати в сумі 705 млн. грн. Наразі перекриті борги із заробітної плати та всі казначейські зобов’язання перераховані. Заборгованість 25 млн. грн.. по фондах а саме безробітні, лікарняні листки, виплати по пологах, що складало вищезазначену суму також перераховано та дійдуть до своїх споживачів.
Також Любов Спірідонова зазначила, що станом на 26 грудня поточного року на Вінниччині усиновлено 75 дітей та дітей, позбавлених батьківського піклування, створено 151 прийомну сім’ю, 42 будинки сімейного типу.
«Загалом в даний час в сімейних формах виховання перебуває 2430 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 86 %. Приріст влаштування в порівнянні з 2012 роком становить 4,5%» - відзначила Л. Спірідонова.
Інформуючи про надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях заступник голови облдержадміністрації зазначила, що через органи праці та соціального захисту населення призначено та виплачується грошове забезпечення 198 батькам вихователям та прийомним батькам. На утримання 526 дітей-вихованців та прийомних дітей їм виплачується державна соціальна допомога. Протягом 2013 року державну соціальну допомогу призначено і виплачено на суму 16,9 млн. грн. Заборгованості немає. На зазначені виплати у 2013 році з державного бюджету спрямовано 19,5 млн. грн.
Окрім того, у 2013 році виконувалась програма оздоровлення постраждалих громадян в санаторно-курортних закладах, у тому числі дітей.
Путівки закуповувались централізовано Міністерством соціальної політики України. На Вінницьку область відповідно графіків виділено 2550 путівок для дітей в групах та 207 путівок для дітей з супроводом.
Державою в повному обсязі профінансовано транспортні витрати, пов’язані з перевезенням організованих груп дітей до місць відпочинку та у зворотньому напрямку.
У поточному році на дані цілі виділено 900 тис. грн., з яких використано 733,9 тис. грн.
Як зазначила Любов Спірідонова, станом на сьогоднішній день послугами оздоровлення та відпочинку охоплено 112277 дітей (71,5% від загальної кількості дітей шкільного віку): 31% - оздоровленням, 69% - відпочинком (плановими показниками, доведеними Міністерством, передбачалось 40% та 60% відповідно). Особливу увагу приділено оздоровленню дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
«Приємно відзначити, що наразі 1 мільярд 500 мільйонів гривень отримали сім’ї з дітьми соціальної допомоги, яка гарантована державною. Це досить серйозний фінансовий ресурс, а саме це те, що протягом поточного року профінансовано через Департамент соціальної політики облдержадміністрації», - повідомила заступник голови облдержадміністрації.
Торкаючись питання діяльності інтернатних установ і закладів соціальних послуг особам похилого віку, інвалідам та іншим найбільш уразливим громадянам Любов Спірідонова поінформувала, що на Вінниччині проживає 530 тис. пільговиків, з них 73,4 тисячі ветеранів війни.
На надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, твердого палива, з послуг зв’язку та інших передбачених законодавством пільг і компенсацій з Держбюджету на 2013 рік передбачено 251,0 млн. грн., що на 19 млн. грн. більше ніж у 2012 році.
З початку 2013 року 910 ветеранів війни та інвалідів були забезпечені санаторно-курортним лікуванням.
У 10 інтернатних установах системи органів праці та соціального захисту населення проживає понад 2 тис. одиноких непрацездатних громадян похилого віку та інвалідів. Діюча мережа будинків-інтернатів повністю задовольняє потреби населення області в ліжко-місцях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь