ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Управління Пенсійного фонду України в Тульчинському районі інформує про заходи із запобігання корупції в управлінні

Дата: 03.12.2015 11:07
Кількість переглядів: 270

Фото без опису

Корупція розглядається як складне соціальне явище, що негативно впливає на всі аспекти політичного, соціально-економічного розвитку суспільства і держави, загрожує демократії та правам людини, реалізації принципу верховенства права, підриває соціальну справедливість, легітимність публічних інститутів, добробут, завдає шкоди суспільству, соціальному прогресу, а кінцевому результаті і національній безпеці.
Згідно соціологічних досліджень, корупційні дії виникають там, де за послуги, які мають надаватися державою безкоштовно, сплачуються неправомірні додаткові грошові кошти, надаються майнові пільги, або нематеріальні активи представникам державних структур, які фактично не мають право на їх отримання.
А чи можливі прояви корупційних правопорушень в структурах Пенсійного фонду України, зокрема, в його структурах найбільш наближених до обслуговування громадян при виконанні своїх повноважень, тобто в управліннях районів та міст Фонду?
Пенсійний фонд України входить до системи центральних органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики з питань пенсійного забезпечення, а тому всі працівники Фонду практично є державними службовцями.
У відповідності до Закону України „Про запобігання корупції” державні службовці є суб’єктами відповідальності за корупційні правопорушення.
Основними напрямками діяльності Пенсійного фонду України та його низових структур є: призначення та перерахунок пенсій, забезпечення своєчасного і в повного обсягу фінансування та виплати пенсій, допомоги на поховання, інших виплат, які згідно із законодавством здійснюються за рахунок коштів Фонду та інших джерел, визначених законодавством.
Отже, враховуючи вищевикладене, елементи чи факти корупційних дій чи правопорушень можуть проявитися у будь-якому підрозділі.
Керівництвом управління Пенсійного фонду України в Тульчинському районі вживаються адекватні організаційні та практичні заходи з метою профілактики корупційних правопорушень державними службовцями та безумовного виконання ними Закону України „Про запобігання корупції”, який за своєю суттю покликаний до попередження, застереження суб’єктів його відповідальності з метою недопущення ними протизаконних дій, які підривають авторитет держави.
Вимоги та положення Закону України „Про запобігання корупції” були доведені до всіх державних службовців управління Пенсійного фонду України в Тульчинському районі.
З метою удосконалення роботи щодо звернень громадян з питань пенсійного забезпечення в системі управлінні організовано їх прийом за принципом „єдиного вікна”. У такий спосіб прийом громадян здійснюється прозоро в найкоротший термін з наданням їм вичерпної інформації щодо розгляду їх звернень, що в свою чергу мінімізує без необхідності довготривалі контакти державних службовців з громадянами (як одного з можливих корупційних факторів).
Таким чином, комплексний підхід до виконання вимог та положень Закону України „Про запобігання корупції” буде запорукою запобігання корупції в органах Пенсійного фонду України.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь