ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд прийняв розроблені Мін’юстом підзаконні акти, які забезпечать імплементацію децентралізаційного пакету законів, - Павло Петренко

Дата: 28.12.2015 16:47
Кількість переглядів: 310

Фото без опису

Кабінет Міністрів у ході свого засідання підтримав розроблені Міністерством юстиції підзаконні акти, яка забезпечать імплементацію пакету законів щодо децентралізації та демонополізації послуг із реєстрації майна та бізнесу.
Про це сьогодні в ході засідання Уряду повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.
«Сьогодні український Уряд прийняв усі необхідні підзаконні акти, розробником яких був Мін’юст, які забезпечать з 1 січня 2016 року реалізацію повного комплексу реформ щодо децентралізацій та демонополізації послуг із реєстрації майна і бізнесу», - зазначив очільник Мін’юсту.
За його словами прийняті документи повністю приводять у відповідність до прийнятого парламентом пакету законів усі підзаконні акти.
«З 1 січня нового року кожна міська рада, кожна об’єднана громада зможуть надавати ці сервіси, отримувати кошти до свого місцевого бюджету, а українці отримають якісний, небюрократичний, некорумпований сервіс у цілій низці нових точок надання адміпослуг», - наголосив Міністр юстиції.
Водночас він нагадав, що 13 грудня Верховна Рада прийняла великий пакет законів, які реформують систему сервісів і реєстрації бізнесу та нерухомості. Це була спільна робота членів Парламенту та Уряду, представників експертного і громадського середовища.
«Міністерство юстиції першим з інших центральних органів виконавчої влади повністю відмовилось від реєстраційних повноважень і передали їх місцевим органам влади і нотаріусам. Ми запровадили цілу низку електронних сервісів, які були закріплені на рівні законів. Була запроваджена система екстериторіальності і максимально спрощеного порядку подання документів під час отримання сервісу з реєстрації бізнесу і нерухомості», - поінформував членів Уряду Павло Петренко.
Він також зауважив, що відповідно до прийнятих законів нотаріуси почали надавати такі сервіси з 21 грудня. За тиждень роботи українці отримали у нотаріусів більше 5000 сервісів.
При цьому українці можуть самі обирати того реєстратора і те місце, де вони отримають послугу. Це може бути один із 7000 приватних нотаріусів, центр надання адмінпослуг, створений при органах місцевого самоврядування, акредитовані суб’єкти, які можуть створювати обласні державні адміністрації у формі держпідприємств.
«Там де є конкуренція і багато можливостей отримати сервіс – там немає корупції. Український громадянин, який має право вибору, ніколи не піде до корумпованого чиновника», - заявив Міністр юстиції.
На його переконання, завдяки цим законам Україна наступного року суттєво підніметься у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business, адже затверджені новації оцінені, як одні із найпрогресивніших у світі в сфері реєстрації бізнесу та нерухомості.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь