ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні стартує медична реформа

Дата: 08.12.2016 10:20
Кількість переглядів: 282

Фото без опису

Реформа стартує зі зміни фінансування на первинній ланці, яка є фундаментом будь-якої системи охорони здоров’я. Система первинної допомоги здатна за 20-30% бюджету медицини вирішити до 80% медичних проблем громадян. Таким чином, будуть вивільнені ресурси для лікування людей від більш складних захворювань.

Реформою передбачається впорядкування мережі медзакладів вторинної (спеціалізованої) допомоги в рамках формування Госпітальних округів. Мало завантажені і погано оснащені лікарні будуть перепрофільовані, додатково оснащені сучасним обладнанням, до роботи в них будуть залучені висококваліфіковані спеціалісти. В кожному госпітальному окрузі буде сучасна багатопрофільна лікарня, в якій кожен, хто потребує, зможе отримати якісну медичну допомогу.

Встановлено технічні критерії для визначення географічних меж госпітальних округів:

  • наявність принаймні однієї лікарні інтенсивного лікування (першого чи другого рівня);
  • охоплення території з населенням мінімум 200 тис. осіб у разі наявності лікарні 2-го рівня, або 120 тис. осіб у разі наявності лікарні тільки 1-го рівня;
  • можливість доїзду до лікарні інтенсивного лікування з будь-якої точки округу за 60 хвилин.

Госпітальний округ планується з такими межами і набором закладів, щоб в перспективі на його основі можна було створити ефективну і сучасну медичну мережу. Пропозиції щодо складу та меж округів надають обласні державні адміністрації, перелік округів буде затверджений урядом.

Також уряд схвалив Концепцію розвитку системи громадського здоров’я в Україні. Вона закладає засади переорієнтації фокусу системи охорони здоров’я від політики лікування до політики зміцнення та збереження здоров’я людини. Буде запроваджено процес стратегічного планування розвитку системи із залученням зацікавлених сторін, планування заходів на національному, регіональному та місцевому рівнях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь