ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій доручив максимально збалансувати місцеві видатки та до 25 грудня прийняти всі місцеві бюджети

Дата: 20.11.2015 14:39
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

Таке завдання голова облдержадміністрації Валерій Коровій поставив перед очільниками районів та територіальних громад Вінниччини під час обласної селекторної наради з питань виконання бюджетів усіх рівнів.
Як відзначив керівник регіону, за попередньою інформацією, із 701 сільської, селищної та міської ради відбулася ротація голів на 39 %. З огляду на це, виникла реальна необхідність довести до керівників громад оперативну інформацію. Крім того, враховуючи об’єктивну доцільність, облдержадміністрація спільно з керівництвом обласної Ради відпрацює механізм проведення оперативного навчання для новопризначених голів сільських, селищних, міських рад по питаннях бюджетного законодавства і підготовки бюджету на наступний 2016 рік.
«За ці півтора місяці, які залишилися до кінця року, ми повинні максимальною мірою збалансувати наші місцеві видатки. В першу чергу, в частині соціально захищених статей та недопущення кредиторської заборгованості, - зазначив Валерій Коровій. - Ми цю роботу проводили щорічно, але з врахуванням того, що зараз відбувся процес переобрання місцевих рад, дуже важливо, щоб в найкоротший термін ці ради почали ефективно працювати».
Голова ОДА наголосив, що відповідно до змін, внесених до Бюджетного кодексу, на сьогодні можна приймати місцеві бюджети, не чекаючи прийняття державного. І принципово важливо, аби ці бюджети були прийняті протягом грудня.
«В нас дуже багато є окремих питань. Ми збалансували видатки, і вам надійшли субвенції на освіту та охорону здоров’я. На сьогодні ми опрацьовуємо додаткові пропозиції, які надходять, працюємо з Кабінетом Міністрів України і максимальною мірою доведемо до вас ще додаткові фінансові ресурси, які ми передаємо на місця для того, щоб збалансувати поточні видатки», - зауважив Валерій Коровій.
Очільник регіону також відзначив, що область має непогану базу надходжень до місцевих бюджетів: за результатами бюджетної децентралізації в цілому доходи місцевих бюджетів зросли, по відношенню до відповідного періоду минулого року, майже на 42 %, в основному - за рахунок так званих місцевих податків і зборів, які були впроваджені з 1 січня поточного року.
Так, податок на майно, який включає в себе як орендну плату за землю, так і безпосередньо податок на майно, в цілому по Вінницькій області склав 382 млн. гривень. Істотно зріс колишній фіксований податок сільськогосподарських підприємств, який нині введений в 4 групу єдиного податку: за цієї позицією за 10 місяців поточного року надійшло майже 106 млн. грн. Надходження ж від акцизного збору загалом по області склали 193 млн. гривень. «В цілому додаткові надходження до місцевих бюджетів, порівняно з відповідним періодом минулого року, зросли на 740 млн. гривень. Це великий фінансовий ресурс, який, в першу чергу, надійшов до бюджетів базового рівня», - наголосив Валерій Коровій.
Серед першочергових завдань, які стоять нині перед органами влади, керівник області визначив наступні: внести зміни до місцевих бюджетів з метою їхнього збалансування; почати роботу, пов’язану з підготовкою бюджетів на 2016 рік; максимальною мірою переглянути всю базу надходжень місцевих податків і зборів в частині інвентаризації майна, аби успішно почати роботу у 2016 році.
Більш детально на питанні прийняття місцевих бюджетів зупинився директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський. Відтак підсумував: є бюджетна вимога прийняти усі місцеві бюджети до 25 грудня та чітка норма - забезпечити на наступний рік заробітну плату, оплату енергоносіїв та роботу соціально-культурної сфери. І над цими питаннями необхідно максимально ефективно попрацювати.
Після обласної селекторної наради головою райдержадміністрації Підболячним М.В. була проведена нарада із головами та головними бухгалтерами місцевих рад по актуальних питаннях в галузі бюджетної сфери за участю керівників фінансового управління райдержадміністрації, Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області. Начальник фінансового управління Шевчук С.В. повідомив особливості складання проектів місцевих бюджетів на 2016 рік, методику формування місцевих бюджетів згідно положень Бюджетного кодексу України.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь