ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вчителів англійської мови готують до нових принципів функціонування освітньої системи в Україні

Дата: 22.03.2018 08:56
Кількість переглядів: 293

Фото без опису

Навчання у школі складається не тільки з уроків і домашнього завдання, які часто учні сприймають, як щось нудне й нецікаве. І це нещодавно доводила кваліфікований тренер-викладач англійської мови при British Council Україна (Британська рада в Україні) Інна Каретник.
15 березня у Тульчині (ЗШ №2) пройшов навчальний тренінг для вчителів англійської мови загальноосвітніх навчальних закладів цих районів організований за сприяння депутата Вінницької обласної ради Лариси Білозір.
Розважальні вправи під час уроку, мультимедійні дошки та нові стандарти виховання - ось, що очікує учнів початкових класів уже з нового навчального року. Творці закону про освіту розповідають: у цьому документі заклали мотивацію до якісних змін. Стосуватимуться вони не лише способу донесення знань до учнів, а й самого принципу функціонування освітньої системи. На перше місце в цьому законі ставиться людина: її потреби, її навички, її вміння.
«Це будуть такі види роботи, які приємні дитині, у яких вона зможе розвиватися, а не просто зазубрювати програму, інформацію, речення чи кліше. Тобто буде інший підхід. Школа з першого класу стане школою радості і для дітей, і для батьків, і для вчителів. Усі види роботи, які будуть проводитись з дітьми будуть покликані, щоб побачити, як дитина робить успіхи»,- пояснює тренер Британської ради в Україні Інна Каретник. Сама пані Інна вчитель англійської мої школи №1 у м. Бершадь, свого часу виграла конкурс «GoCamp» по залученню до освітнього процесу волонтерів, носіїв англійської мови.
У рамка тренінгів, які відбуваються по усій області, учителі знайомляться з новітніми методами подачі матеріалу, видами діяльності, які розвивають дитину та проходять підготовку, яка допоможе їм адаптуватись до системних змін в освітньому процесі.
«Знання іноземної мови, зокрема англійської, у сучасних умовах є однією з основ подальшого успіху молодого покоління. Тому завдання вчителя та системи освіти в цілому зацікавити учня вивчати якомога більше іноземних мов. Ми разом з Інною Григорівною розвиваємо ще один перспективний напрямок - Оксфордські дебати. Вона заснувала у бершадській школі дебатний клуб молодих спікерів «Імпульс» для учнів 6, 9, 11 класів. Це розвиток уміння вести аргументований діалог, активну цивілізовану дискусію. Я організувала поїздку та екскурсію до Верховної Ради для учасників дебатного клубу, як стимул для пізнання усього нового. Я готова посприяти в організації дебатних клубів для учнів у Томашпільському та Тульчинськоиму районах, щоб привити молодому поколінню традиційні принципи ведення політичних дискусій, які сформувались століттями у Великої Британії. На відміну від Верховної Ради, де ми бачимо, що будь-який спір переростає в бійки і блокування трибуни»,- переконана Лариса Білозір.
Варто зазначити, що в основу змін української освіти покладений фінський досвід, де замість контролю, стресу, конкуренції та стандартизованих тестів, навчальний процес направлений на співпрацю і підтримку кваліфікованого вчителя та всебічний розвиток учня. У школах Фінляндії дітей вчать вчитись, а не складати тести. Навчання побудоване на іграх, школярі менше часу проводять в аудиторіях, домашні завдання мінімальні, тому розрив між найсильнішими і найслабшими студентами у Фінляндії найменший у світі.
Наступний навчальний тренінг у Тульчині для вчителів англійської мови загальноосвітніх навчальних закладів району відбудеться 26 березня о 9:30 год.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь