ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виборець має право знати

Дата: 13.11.2018 16:08
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

22 лютого 2007 року прийнятий Закон України „Про Державний реєстр виборців”.
29 вересня 2009 року Центральна виборча комісія прийняла Постанову №137 „Про введення в експлуатацію автоматизованої інформаційно-телекомукаційної системи (АІТС) „Державний реєстр виборців, створений за новітніми передовими технологіями.
Державний реєстр виборців працює не тільки під час виборів, а постійно. Щоденно оновлюються його відомості, вносяться зміни до персональних даних виборців, вдосконалюються технології, створюється нове програмне забезпечення.
Щомісяця здійснюється поновлення бази даних реєстру на підставі відомостей, які подаються органу ведення Реєстру органами, закладами, установами, відповідно до Закону України “ Про Державний реєстр виборців”.
На основі поданих в установленому порядку документів працівники відділу ведення Державного реєстру вносять зміни до персональних даних виборців, змінюють виборчу адресу, вносять нові записи про виборців, знищують кратні записи. Крім того, спеціалістами відділу щоденно здійснюється візуальний та автоматизований контроль повноти і коректності персональних даних Державного реєстру виборців.
Найбільш достовірний результат дає безпосередня робота з виборцем.
На жаль, висока активність громадян спостерігається виключно під час виборчого процесу.
Нагадуємо, що кожен виборець має право звернутися до органу ведення Державного реєстру щодо неправомірного включення (не включення) до реєстру себе чи інших осіб, виправлення недостовірних відомостей реєстру щодо себе чи інших осіб. Також, виборець має право отримувати інформацію про своє включення (не включення), отримувати на безоплатній основі вичерпну інформацію про свої персональні дані, внесені до реєстру, змінювати на час проведення виборів місце свого голосування.
В мережі інтернет створено та працює офіційний веб-сайт Центральної виборчої комісії, на якому громадяни мають можливість вільно і повно скористатися інформацією з першоджерела про принципи й засади виборчих процесів, ознайомитися з результатами проведених виборів та референдумів, публічною інформацією, з єдиним реєстром громадських формувань (політичні партії, благодійні організації, творчі спілки) та інше.
Також, на сайті є розділ „Державний реєстр виборців”, де розміщена актуальна інформація щодо новин законодавства в сфері виборчих процесів, інформація про органи Реєсту, відомості про кількість виборців, виборчі округи та дільниці, заплановані вибори тощо.
Цю інформацію розміщує Служба розпорядника Державного реєстру виборців. Робота з даного напрямку постійно удосконалюється.
Так, нещодавно відбулись зміни у картографічному відображенні виборчих дільниць.
Тепер можна бачити не тільки місця розташування дільничних виборчих комісій, а й території кожної виборчої дільниці, що утворені на постійній основі. Тобто можна знайти на карті дільницю з назвами вулиць, що до неї входять та подивитися місце розташування дільниці.
Для цього потрібно відвідати офіційний веб-сайт Центральної виборчої комісії, потім перейти на сторінку Державного реєстру виборців, далі — виборчі округи та дільниці у розрізі округів, знайти Вінницьку область, Тульчинський район та номер цікавої для вас дільниці.
Останнім часом Державний реєстр виборців став на крок ближче до виборців. Кожен, хто має доступ до мережі Інтернет, може відвідати „Особистий кабінет виборця”. Цей програмний ресурс функціонує на офіційному веб-сайті „Державний реєстр виборців” (www.drv.gov.ua) з метою отримання виборцем інформації про включення його до реєстру в будь-який час, та в будь-якому місці. Для того, щоб отримати дану інформацію, необхідно зареєструватися на вказаному ресурсі і через деякий час на вашу електронну адресу надійде відповідь.
На даний час через „Особистий кабінет виборця” можна отримати інформацію стосовно включення чи не включення до Державного реєстру виборців. В разі не включення необхідно безпосередньо звернутись до органу ведення реєстру за своїм місцем реєстрації.
З метою уникнення бюрократичних процедур при зверненні виборців Центральною виборчою комісією розглядається можливість організації звернення виборців до відділів ведення Реєстру щодо включення, зміни своїх даних та здійснення публічного контролю через мережу Інтернет. Такі звернення повинні засвідчуватись електронним цифровим підписом.
Отже, шановні виборці, незалежно від виборчих процесів, Державний реєстр виборців працює для вас завжди для того, щоб ви беззаперечно потрапили до списків виборців та змогли реалізувати своє конституційне право – право вибору.
Ми чекаємо на вас за адресою: м.Тульчин, вул. Миколи Леонтовича, буд.1 каб.311 (наявність паспорта обов’язкова)
Часи роботи:
понеділок — п’ятниця з 8-00 до 17-00
перерва з 13-00 до 14-00
Телефони: 2-25-33, 2-30-58

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь