ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулися районної заходи з нагоди 24-ї річниці Незалежності

Дата: 25.08.2015 16:32
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

23 серпня 2015 року в м. Тульчині проведені районні заходи з нагоди 24-ї річниці незалежності України за участю керівництва району і міста, представників трудових колективів, громадсько-партійних формувань, учасників АТО та ін.

Відбулося відкриття і освячення біля Свято-Різдва Христового кафедрального собору «Дошки пам’яті» на честь загиблих вінничан – учасників Революції Гідності та Антитерористичної операції на сході України.

Далі учасники зібрання переглянули біля РБК тематичну мистецьку виставку «Обереги нашого народу» і взяли участь у районних урочистих зборах з нагоди 24-ї річниці української Незалежності, під час яких було нагороджено наших земляків почесними грамотами обласної та районної державних адміністрацій та рад, військовими медалями.

Голова райдержадміністрації Микола Підболячний привітав тульчинців зі святом, повідомив про основні соціально-економічні показники за перше півріччя поточного року, запевнив у відкритості влади, закликав до єдності та консолідації у період важких випробувань для нашого народу і держави:

«На моє глибоке переконання, насамперед як громадянина України, 24 серпня – День Незалежності – для кожного з нас має бути своєрідним моментом істини, щорічним рубежем серйозної оцінки, що зроблено і що ще треба зробити спільними зусиллями для розвитку нашої по долі європейської країни, нашого безсмертного, унікального народу в сучасних непростих умовах глобалізації, конфлікту економічних інтересів у планетарному масштабі.

Влада завжди, а особливо у важкі, доленосні часи, має бути відвертою з народом, розуміти спільні проблеми і наполегливо шукати оптимальні шляхи їх вирішення. Відвертість, відкритість, прозорість є важливим критерієм демократичності суспільства.

24-ту річницю незалежності України ми зустрічаємо в непростий, небезпечний, і тому героїчний час для нашої Вітчизни. Всі сили українського суспільства, державних установ, правоохоронних органів і збройних сил зосереджено на захисті конституційного ладу, територіальної цілісності, державного суверенітету України від найманців нашого сусіда Російської Федерації. В самому серці Європейського континенту палає неоголошена, або як ще кажуть, гібридна війна усупереч всім міжнародним угодам, правилам та, зрештою, усупереч здоровому глузду.

Цю, нав’язану нам війну, Президент України Петро Порошенко влучно назвав Великою Вітчизняною, адже ми боронимо нашу землю, українську територію так само, як і 74 роки тому. Весь цивілізований світ намагається припинити кровопролиття, але марно. Вочевидь, терористи і диктатори всіх мастей і епох не вміють зупинятися у своїх божевільних планах. Втішає, що фінал таких діянь загальновідомий – поразка агресора».

Працівники культури району підготували для земляків тематичну концертну програму «Є на світі така країна», під час якої була оголошена Загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими у боротьбі за незалежність України (12.00). Відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, Меморіалу слави та могил загиблих воїнів у роки Другої світової війни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь