ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання колегії райдержадміністрації

Дата: 07.08.2015 16:08
Кількість переглядів: 329

Фото без опису

6 серпня 2015 року в м. Тульчині голова райдержадміністрації Микола Підболячний провів засідання колегії райдержадміністрації за участю членів колегії, сільських, селищних голів, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, державних установ і організацій, представників комунальних ЗМІ.
Розглянуто наступні питання порядку денного: 1) Підсумки виконання окремих пріоритетів програми економічного і соціального розвитку району за результатами І півріччя 2015 року (доповідач – перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Побережник); 2) Виконання районного бюджету за січень – червень 2015 року (доповідач – начальник фінансового управління райдержадміністрації Сергій Шевчук); 3) Забезпечення соціальних гарантій мешканцям району: нарахування субсидій, хід оздоровчої кампанії, допомога учасникам АТО та внутрішньопереміщеним особам (доповідач – начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Микола Богач).
Відкриваючи засідання колегії, голова райдержадміністрації наголосив на деяких аспектах проведення 6-ї хвилі часткової мобілізації в районі, практичних заходів щодо децентралізації влади і об’єднання територіальних громад тощо. Далі він надав слово основним доповідачам.
Підводячи підсумки соціально-економічного розвитку господарського комплексу району в І півріччі 2015 року перший заступник голови райдержадміністрації В.Побережник зазначив, що робота структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади разом з органами місцевого самоврядування була спрямована на виконання основних завдань, визначених Програмою соціально-економічного і культурного розвитку Тульчинського району на 2015 рік та Стратегією регіонального розвитку Тульчинського району до 2020 року, вживалися необхідні заходи щодо забезпечення комплексного розвитку території, належного життєвого рівня населення, стабільної суспільно-політичної ситуації в районі та на вирішення проблем в економіці та соціальній сфері. Працюючи чи не в найскладніших умовах існування держави, підприємствами району за січень-червень 2015 року реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на суму 1млрд. 734 млн. 475 тис. грн., що в 1,6 рази більше, ніж у січні-червні 2014 року. На одну особу обсяг реалізації становить 30583,4 грн., або в 2,5 рази більше обласного показника. Далі учасники наради були ознайомлені з рядом інших важливих соціально-економічних показників району різних сфер і галузей першого півріччя поточного року.
Виступаючи з другого питання, начальник фінансового управління райдержадміністрації С.Шевчук повідомив, що станом на 1 липня 2015 року до загального фонду бюджету району надійшло 129,2 млн. грн.. Власних доходів поступило 31,3 млн. грн. при затвердженому плані 24,1 млн. грн., що становить 129,7 % до затверджених показників. Порівняно з минулим роком за відповідний період власних надходжень поступило більше на 57,2 %, або на суму 11,4 млн. грн.. Фінансування бюджетних установ району здійснювалося в межах коштів, що надійшли до бюджету, планові видатки профінансовано в сумі 122,3 млн.грн. Своєчасно проведені розрахунки по оплаті праці з нарахуваннями, спожиті енергоносії. Прострочена кредиторська заборгованість за захищеними статтями відсутня. В першу чергу кошти спрямовувались на фінансування соціально-культурної сфери: за відповідний період на зазначені цілі використано 103,4 млн.грн. - це 84,5 % усіх видатків загального фонду, у тому числі на освіту 43,6 млн.грн., на охорону здоров’я – 17,3 млн.грн., на соціальний захист - 36,9 млн.грн., на культуру – 5,1 млн.грн., на фізичну культуру і спорт – 0,5 млн.грн. В повному обсязі проведено нарахування і виплату відпускних працівникам закладів освіти в сумі 9,8 млн.грн.
Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації М.Богач підкреслив, що з початку дії нової програми щодо призначення субсидій, протягом перших трьох місяців, призначені житлові субсидії вперше та проведені розрахунки по попередніх одержувачах 3752 сім’ям. До речі, по поданому показнику наш район знаходиться на лідируючій позиції серед інших районів області. Все це завдяки цілеспрямованій та якісній роботі спеціалістів управління соціального захисту населення. Очікується, що в поточному році за отриманням житлових субсидій звернеться близько 12 тис. домовласників, що майже в чотири рази більше, ніж в минулому році (3296).
З 1 липня змінився порядок надання пільг на житлово-комунальні послуги окремим категоріям населення, тепер право на пільги прив’язали до рівня доходів сімей. Так, за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (1710 грн.), пільга надається.
Це стосується таких категорій, як: міліціонери на пенсії, учасники війни, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, дітей війни, багатодітні сім’ї, пільговиків за профознакою. В Тульчинському районі внесені зміни торкнулися понад 8 тис. осіб, які мали право на отримання пільг, а саме: учасників війни – 1493, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни – 505, дітей війни – 5622, міліціонерів на пенсії – 133 та пільговиків за професійною ознакою – 496 працівників бюджетних установ у сільській місцевості, яким зроблено перерахунок з врахуванням доходів.
Не менш важливим є питання, щодо соціального захисту учасників АТО. На обліку в районі перебуває 449 військовозобов’язаних, які були призвані Тульчинським РВК під час часткової мобілізації. 69 військовослужбовцям, які перебували в зоні проведення АТО відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту» надано статус учасника бойових дій (14 МВС) та 1 військовослужбовцю надано статус інваліда війни, з них: 11 поранених військовослужбовців, кожному з них розпорядженням голови обласної державної адміністрації № 629 від 27.10.2014 р. виплачена одноразова матеріальна допомога по 10 тис. грн. Управлінням, відповідно даних статусів надано пільги. На жаль, житель району, військовослужбовець Грубий Анатолій Васильович загинув (18.02.2015р.) під час проведення антитерористичної операції в східних областях України. Сім’ї загиблого відповідно розпорядження голови облдержадміністрації № 629 від 27.10.2014 р. з обласного бюджету надана одноразова матеріальна допомога в розмірі 30 тис. грн., з районного бюджету 19 тис. грн. та 2 тис. грн. з бюджету Торківської сільської ради.
На виконання розпорядження Вінницької облдержадміністрації №163 від 19.03.2015 року, в районі прийнято розпорядження № 88 від 31.03.2015 р. «Про соціальний супровід, організацію реабілітації, надання пільг учасникам антитерористичної операції, у тому числі демобілізованим», яким затверджено план заходів внесені необхідні зміни до районної комплексної програми «Турбота на 2011-2015 роки».
Протягом 2014 – 2015 р.р. військовослужбовцям, яких мобілізовано, та їх сім’ям було надано допомогу, а саме:
  • по розпорядженню голови РДА надано нецільової одноразової матеріальної допомоги 352 сім’ям на загальну суму 179,9 тис. грн.;
  • за рахунок інших джерел фінансування на загальну суму 320,4 тис. грн.;
  • 66 сімей забезпечено дровами;
- оздоровлено 42 дитини.
Завершуючи нараду, голова райдержадміністрації М.Підболячний сказав, що за підсумками засідання колегії буде підписане розпорядження з відповідними дорученнями місцевим посадовцям.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь