ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбувся публічний звіт голови райдержадміністрації Віталія Чуби

Дата: 19.02.2019 09:40
Кількість переглядів: 321

19 лютого 2019 року в м. Тульчині, в залі засідань адміністративного будинку під час засідання колегії райдержадміністрації відбувся публічний звіт голови райдержадміністрації Віталія Чуби про роботу, що була проведена державною установою у 2018 році. Були присутні члени колегії, а в якості запрошених – керівники державних установ і організацій, структурних підрозділів райдержадміністрації, голови об’єднаних територіальних громад, селищні, сільські голови, члени Громадської ради при райдержадміністрації, депутати районної ради, керівники підприємств, установ і організацій, районних ЗМІ та ін.
На пропозицію В.Чуби присутні в залі вшанували хвилиною скорботного мовчання світлу пам’ять загиблого чотири роки тому нашого земляка з Торкова, бійця 128-ї гірсько-піхотної аеромобільної бригади Анатолія Грубого, всіх полеглих воїнів-захисників суверенітету і територіальної цілісності України протягом 2014 – 2019 років, а також Героїв Небесної Сотні, що загинули 18 – 20 лютого в Києві під час Революції Гідності. Корзину квітів до пам’ятного знаку на честь Анатолія Грубого у фойє адміністративного будинку поклали голова громадської організації «Тульчинське районне об’єднання учасників АТО» Віталій Харченко і військовий комісар РВК Роман Сватко.
Учасники зібрання переглянули фільм «Вінниччина – 2018. Є що сказати!». В роботі колегії взяв участь заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник, який у вступному слові зазначив: «Ні в кого немає амбіцій щодо зробленого, тому що багато ще треба зробити. Але всі оті результати і той напрямок нашої роботи показує, що ми рухаємося в правильному, європейському напрямку. І засади цього якраз – це відповідні нормативно-правові акти держави. Найуспішніша наша реформа – це децентралізація держави і вона показала, що у нас доволі потужно почали наповнюватися місцеві бюджети, а це означає перерозподіл видатків загальнодержавних.» В.Броварник навів приклад: якщо в 2016 році місцеві бюджети всіх ОТГ мали 74 млн. грн., то в 2018 році – вже понад 990 млн. грн. «Це – потужний ресурс, який отримали відповідні громади!» - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.
Публічний звіт голова райдержадміністрації В.Чуба розпочав з визначення його завдань: «Метою публічного звіту є належне інформування громадськості про підсумки діяльності, забезпечення належної прозорості та підзвітності районної державної адміністрації. Основною метою діяльності Тульчинської районної державної адміністрації є забезпечення реалізації державної політики на території району, його соціально-економічного та культурного розвитку а також надання доступних і якісних адміністративних послуг населенню. Зв’язок між державою та громадянином, вирішення нагальних проблем окремої людини є пріоритетом у роботі районної державної адміністрації.»
Далі керівник району наводив факти і цифри загальних показників: «За 2018 рік підприємствами реалізовано промислової продукції на суму 5 млрд. 690 млн. грн, що на 4,9 % більше, ніж у 2017 році. Обсяг реалізації на одну особу в 2,1 рази перевищує обласний показник і становить 103,3 тис грн. Частка району в загальнообласному обсязі реалізованої продукції складає 7,4 %.»
«За 9 місяців 2018 року в економіку району залучено 169 млн. грн. капітальних інвестицій. Питома вага обсягу капітальних інвестицій в загальнообласному показнику становить 1,6 %. Основними джерелами фінансування інвестицій є власні кошти підприємств. Найбільші обсяги вкладених інвестицій на ТОВ «Бізнес Форвард», ТОВ «Тульчинм’ясо», в сільськогосподарське виробництво: ТОВ «Дружба ВМ», ПСП «Зоря», ТОВ «Туль-Чікен», ТОВ «Богданівське» та ін.»
«Одним із шляхів вирішення соціально-економічних проблем населених пунктів району є участь територіальних громад в різних конкурсах та грантових програмах. В звітному періоді територіальні громади району активно взяли участь в 15 обласному Конкурсі проектів розвитку територіальних громад. Переможцями визнано 19 проектів, з них 6 - проекти ОТГ. На реалізацію даних проектів залучено 6 млн. 972 тис. грн., в тому числі: з обласного бюджету – 1млн. 722 тис. грн., з місцевих бюджетів – 4 млн.12 тис. грн., коштів організацій-партнерів (спонсорських) – 1млн. 239 тис. грн.»
«Значна увага приділяється наданню якісних адміністративних послуг. В 2018 році через центр надання адміністративних послуг надано 21180 послуг, що в 1,7 рази більше, ніж в 2017 році. За надання адміністративних послуг до місцевих бюджетів надійшло 1 млн.75 тис. грн., надходження зросли в 1,8 разів.»
«Одним із завдань органів влади є забезпечення ефективного використання бюджетних коштів. Інструментом, який надає можливість забезпечення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, є електронна система ProZorro. В 2018 році в електронній системі Prozorro структурними підрозділами РДА, бюджетними установами, проведено 305 електронних закупівель. Економія коштів склала 2 млн. 158 тис. грн.. або 6,8% від запланованих видатків. Допорогові закупівлі склали 89,5% від загальної кількості закупівель, економія – 938,5 тис.. грн. або 43,5% від загальної суми економії.»
«У 2018 році до загального фонду бюджету району надійшло 422,2 млн. грн.
Доходів без врахування трансфертів 86,5 млн. грн., що становить 114,4% до затверджених річних показників. Порівняно з 2017 роком доходів без врахування трансфертів отримано більше на 33,4% або на суму 21,7 млн. грн..
Основним джерелом у складі доходів без врахування трансфертів є податок та збір на доходи фізичних осіб – фактично отримано за звітний період – 43,3 млн. грн. або 50 % від загального обсягу усіх надходжень. До запланованих надходжень надійшло 121,2%. Відповідно до показників минулого року поступило більше на 14,7 млн. грн., ріст становить 51%.
Суттєво впливає на стан виконання місцевих бюджетів своєчасне надходження єдиного податку, якого отримано в сумі 17,8 млн. грн., що на 26 % більше відповідного періоду минулого року.
Значний ріст доходів відбувся по податку на майно: - на 31% за рахунок розширення бази оподаткування. Даного податку надійшло 14,7 млн. грн., (113% до запланованих показників).
Дохідну частину бюджету до плану за рік виконано по всіх бюджетах базового рівня (районний, селищний, сільські).
За 2018 рік по зведеному бюджету району профінансовано планові видатки в сумі 410,7 млн. грн.
В першу чергу кошти загального фонду бюджету спрямовувались на фінансування соціально-культурної сфери: за відповідний період на зазначені цілі використано 389,5 млн. грн. - це 94,8% усіх видатків загального фонду, у тому числі:
на освіту 87,8 млн. грн.,
на охорону здоров’я – 62,8 млн. грн.,
на соціальний захист - 205,4млн.грн.,
на культуру – 11,0 млн. грн.,
на фізичну культуру і спорт – 0,5 млн. грн.»
Далі йшла мова у звіті про агропромисловий комплекс, земельні відносини, пенсійне забезпечення, соціальний захист, рівень заробітної плати в районі:
«Відповідно до основних статистичних показників з праці, середньомісячна заробітна плата штатних працівників району за липень-вересень 2018 року склала 7616 грн., що на 1512 грн. або 24,8 % більше за аналогічний період минулого року та на 3893 грн., або на 104,6% більша законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати (3723 грн.) і в 4,1 рази більша за прожитковий мінімум для працездатних осіб (1814 грн.).
Станом на 01.01.2019 р. за статистичними даними заборгованість по заробітній платі становила 230,4 тис. грн. на підприємстві - банкруті ВАТ «Тульчинський хлібокомбінат».
В 2018 році за результатами проведених перевірок наглядовими (контролюючими) органами, рейдів-відвідувань районними робочими групами з питань забезпечення детінізації економіки району та з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення, трудові договори оформили належним чином 19 фізичних осіб - підприємців на 51 найманого працівника та 17 суб’єктів господарської діяльності, які мають статус юридичної особи на 45 найманих працівників. Також 54 фізичних осіб-підприємців залучено до державної реєстрації.
Рівень заробітної плати за січень-грудень 2018 року підвищили 48 суб’єктів господарської діяльності.»
«Діяльність Тульчинської районної державної адміністрації у 2018 році була спрямована на ефективну реалізацію державної політики з питань оборонної роботи, дотримання законності, правопорядку, цивільного захисту населення та виконання заходів з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій.
Завдяки співпраці районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, Тульчинського районного військового комісаріату у 2018 році призвано на строкову військову службу 42 чол., що становить 120 % від виконання плану призову. Також відібрано та направлено на військову службу за контрактом 35 кандидатів, що становить 74% від поставленого завдання.
Протягом року район приймав участь у командно-штабних навчаннях та тренуваннях з територіальної оборони, що дало змогу набути навички в практичному виконанні завдань територіальної оборони, організації взаємодії всіх сил та їх готовності на час «особливого періоду», а також проведено перевірку спеціалізованих служб цивільного захисту до ліквідації надзвичайних ситуацій.
В повному обсязі виконується комплекс заходів Комплексної оборонно-правоохоронної програми Тульчинського району на 2016-2020 роки «Безпечна Тульчинщина – взаємна відповідальність влади та громад».
Завершуючи свій звіт, керівник району сказав: «На 2019 рік заплановано немало.
За пропозиціями територіальних громад та районних служб було сформовано Перспективний план розвитку територіальних громад Тульчинського району на 2019-2021 рр., який обговорено (в грудні минулого року) на засіданні Ради регіонального розвитку району, на спільному засіданні постійних комісій районної ради, на засіданнях виконавчих комітетів місцевих рад.
Планом передбачено ряд економічних проектів, будівництво та реконструкцію водогонів, мереж зовнішнього освітлення, ремонти доріг, шкіл, дошкільних навчальних закладів, будинків культури, закладів медицини, тощо.
Даний План містить далеко не повний перелік проектів, які потребують втілення в життя. Поряд з цим доведеться вирішувати ще низку питань, що виникатимуть. Але їх неможливо запланувати заздалегідь.
Підсумовуючи, хочу зазначити, що Тульчинський район відчуває позитивні наслідки реформ, які проводяться в державі Урядом за підтримки Президента України та спрямовані на підвищення рівня життєзабезпечення населення, якості надання послуг, руху країни до Європейських стандартів а також подякувати усім, хто допомагав, допомагає і допомагатиме нам досягати поставлених цілей на шляху до основної нашої мети - покращення добробуту громади району. У нас є підстави з впевненістю дивитися у майбутнє.
Дякую за увагу та сподіваюсь на плідну співпрацю у поточному році!»
По завершенню публічного звіту були ряд коментарів від заступника голови облдержадміністрації В.Броварника, голови райдержадміністрації В.Чуби, запитання і відповіді посадовців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь