ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2017 14:52
Кількість переглядів: 262

Фото без опису

Сьогодні європейська спільнота відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який був започаткований 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, – особливо жінками та дітьми. Боротьба з торгівлею людьми визначена одним з пріоритетних напрямів роботи Уряду України в сфері захисту прав людини.

Необхідно зазначити, що способи втягнення людей у процес торгівлі людьми різні – зазвичай це відбувається шляхом використання обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини, із застосуванням чи погрозою застосування насильства, матеріальної чи іншої залежності від другої особи.

Метою торгівлі людьми завжди є експлуатація людини в будь-який спосіб – примусова праця, використання у домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, вилучення органів, сексуальна експлуатація чи створення порнографічної продукції, народження дитини примусово чи за замовленням, втягнення у злочинну діяльність чи жебракування.

Серед постраждалих осіб, які отримали реінтеграційну допомогу від Міжнародної організації з міграції, наймолодшій було лише 3 роки, а найстаршій – 83.

Сьогодні відбуваються загальнодержавні заходи з метою відзначення 18 жовтня, які включають трансляцію по всій території України соціальних відеороликів, розміщення білбордів та сіті-лайтів з відповідними зображенням соціальної реклами.

Торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, та відповідно до Кримінального кодексу України визнається тяжким злочином, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Тому, держава пропонує повний спектр допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Так, людина, яка постраждала від цього злочину, звернувшись до місцевої державної адміністрації, має право на отримання відповідного статусу, і це дає їй можливість отримати одноразову матеріальну допомогу, а також отримати повний спектр допомоги: медичної, правової, соціальної, а також одноразової матеріальної допомоги.

Якщо Ви або хтось із знайомих та родичів стали жертвою торгівлі людьми, звертайтеся до управління соціального захисту населення райдержадміністрації: м.Тульчин, вул. Леонтовича, 1, каб.№ 407.

Відповідальна особа за встановлення статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми, - Мирончук Віта Олександрівна.

Пам’ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь