ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як отримати податкову соцпільгу на трьох дітей, якщо одна дитина - інвалід

Дата: 20.10.2015 15:13
Кількість переглядів: 343

Фото без опису

ДФСУ у листі від 15.10.2015 р. № 9593/К/99-99-17-03-03-14 нагадує, що на застосування податкової соціальної пільги має право кожен працівник, який отримує заробітну плату не більше 1710 грн/місяць. До 31 грудня 2015 року податкова соціальна пільга надається в розмірі, що дорівнює 50 % розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року. Тобто у 2015 році – 609 гривень.
Водночас для платника податків, який утримує:
- двох чи більше дітей до 18 років - розмір ПСП становить 100% у розрахунку на кожну дитину;
- дитину-інваліда - розмір ПСП встановлено у розмірі 150 % у розрахунку на кожну таку дитину віком до 18 років.
При цьому, якщо платник податку має право на застосування податкової соцпільги з двох і більше підстав застосовується одна податкова соціальна пільга з підстави, що передбачає її найбільший розмір. Проте з цього правила є виняток. Так, якщо платник податку утримує двох чи більше дітей, один з яких є інвалідом, податкова соціальна пільга у розмірі 150% на дитину- інваліда додається до пільги у розмірі 100% на інших дітей
При цьому граничний розмір доходу, який дає право на отримання ПСП одному з батьків, визначається як добуток суми та відповідної кількості дітей.
Податкова соціальна пільга починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право.
Таким чином, платник податку (один із батьків), який утримує дітей віком до 18 років (у т.ч. дитину-інваліда), повинен підтвердити своє право на застосування податкової соціальної пільги шляхом надання документів, встановлених Порядком, зокрема, документів, які підтвержують, що такий платник є їх батьком або матір’ю (у т.ч. усиновлювачем), опікуном або піклувальником.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь