ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Якість проєктних рішень в будівництві безпосередньо впливає на імідж області та є маркером професіоналізму будівельників, – Владислав Скальський

Дата: 07.10.2019 15:20
Кількість переглядів: 239

Фото без опису

Наголосив голова облдержадміністрації Владислав Скальський сьогодні, 7 жовтня, на апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Основне питання, що розглядалося, – стан будівництва та використання коштів на об’єктах області, що фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), замовником будівництва яких є Департамент будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації. Доповідав на нараді в.о. директора Департаменту будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації – начальник управління містобудування та архітектури Леонід Гужва.

Він зауважив, що Департамент є замовником будівництва 84 об’єктів містобудування, зокрема, восьми об’єктів, які фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) та тринадцяти амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які фінансуються за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам. Договори підряду укладені з 24 суб’єктами господарювання.

Головний архітектор області зазначив, що пропозиції профільного Департаменту щодо переліку проєктів для фінансування за кошти ДФРР у 2019 році були надані регіональній конкурсній комісії з відбору інвестиційних проєктів 28 вересня 2018 року. Координатор і відповідальний виконавець – Департамент міжнародного співробітництва і регіонального розвитку ОДА.

За результатами засідання комісії, яке відбулось 20 лютого 2019 року, відібрано лише перехідні об’єкти, що фінансувались за рахунок коштів ДФРР з 2018 року, два з яких були визначені пусковими у 2019 році. Відтак, це реконструкція будівлі комунальної організації «Спорткомплекс «Здоров’я» у м. Вінниця (20 млн. грн – пусковий 2019 року), будівництво стадіону на території Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу у м. Вінниця (8 млн. грн – пусковий 2019 року) та реставрація і пристосування приміщення для потреб Донецького національного університету ім. В. Стуса в пам'ятці архітектури та містобудування місцевого значення 1912 року у м. Вінниця (2 млн. грн – перехідний на 2020 рік).

Леонід Гужва повідомив, що сформований узагальнений перелік проєктів по області, які можуть фінансуватись у 2019 році за рахунок коштів ДФРР, затверджений головою конкурсної комісії було направлено для розгляду і погодження міжвідомчій комісії Мінрегіону. Комісія, розглянувши подані пропозиції, сформувала проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України із затвердженим переліком проєктів та обсягами їх фінансування за рахунок коштів ДФРР, яке було прийнято 15 травня 2019 року № 351-р.

Після другого засідання регіональної комісії в червні 2019 року, було відібрано та сформовано додатковий перелік з новими, які не фінансувались у попередні роки за рахунок ДФРР, та перехідними об’єктами, які було також надано Міжвідомчій комісії Мінрегіону. Розпорядження КМУ щодо затвердження додаткового переліку об’єктів, що фінансуються за рахунок коштів ДФРР у 2019 році було прийнято 5 липня 2019 року № 492-р. До зазначеного переліку були включені наступні об’єкти, замовником яких є Департамент: реконструкція головного корпусу окружної лікарні для розміщення рентген-операційного блоку з ангіографом в м. Могилів-Подільський, реконструкція спортивно-оздоровчого комплексу «Авангард» в селищі Браїлів Жмеринського району, реконструкція нежитлових приміщень універсальної концертної зали існуючої будівлі по вул. Театральна, 15 у м. Вінниця, реконструкція елементів благоустрою частини території пам'ятки містобудування та архітектури державного значення «Палац», 1757 р. в м. Тульчин, реконструкція корпусу № 7 обласної лікарні імені Пирогова М.І. для розміщення нейрохірургічного відділення з рентген операційним блоком та відділенням гострих інсультів в м. Вінниця. Всі об’єкти, крім рентген-операційного блоку, є перехідними на 2020 рік. Загальна кошторисна вартість восьми об’єктів 288 319,9 тис. грн, залишок на 1 січня 2109 року – 265 587,3 тис. грн. На їх фінансування у 2019 році передбачено 98 545, 2 тис. грн, в тому числі, за кошти ДФРР – 77 975,3 тис. грн; за кошти місцевого бюджету – 20 569,9 тис. грн.

Фінансування робіт з ДФРР трьох об’єктів з першого переліку розпочалось з липня поточного року. Кошти ДФРР по п’яти об’єктах другого переліку надійшли 30 вересня та 3 жовтня поточного року. Станом на 04.10.2019 року отримано коштів з ДФРР – 49 871,7 тис. грн (37 187,6 тис. грн із загального фонду та 12 684,1 тис. грн – зі спеціального) та 8 411,8 тис. грн – з місцевого бюджету. Профінансовано з коштів ДФРР – 12 259,7 тис. грн (24,6 % від отриманих), з обласного бюджету – 8 088,9 тис. грн (96, 2 % від отриманих). Леонід Гужва зупинився на кожному проєкті детальніше, проінформувавши присутніх про обсяги на стан фінансування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь