ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 1 січня 2016 року пенсія Державним службовцям та прирівняним до них особам призначатиметься на загальних умовах

Дата: 18.05.2015 15:39
Кількість переглядів: 309

Фото без опису

На цьому наголосив начальник головного управління Пенсійного фонду України Вінницької області Микола Черненко в ході щотижневої наради в облдержадміністрації.
Торкаючись теми комплексної реформи системи пенсійного забезпечення в Україні Микола Черненко зазначив:«Сьогодні, як ніколи раніше, на часі питання впорядкування пенсійного законодавства, встановлення єдиних принципів нарахування пенсій, запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та впровадження недержавного пенсійного забезпечення. Тож наразі, для вирішення проблемних пенсійних питань урядом розпочато роботу з реформування пенсійної системи».
За словами начальника головного управління Пенсійного фонду України області, відтак, з 1 січня 2016 року пенсія Державним службовцям та прирівняним до них особам, (судді, прокурори та народні депутати) призначатиметься на загальних умовах.
Спеціальні пенсії, призначені до 1 січня 2016 року виплачуватимуться у розмірах, визначених законодавством, яке діяло до вказаної дати.
Окрім того, за сплату державними службовцями підвищеної ставки внеску на 1 січня 2016 року фіксується стаж державної служби та виплачується компенсація у розмірі 10, 15 та 20-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб.
Накопичувальна пенсійна програма передбачає наступні завдання: розвантаження солідарної системи; формування індивідуальних накопичень громадян; залучення інвестиційного ресурсу накопичувальної системи на розбудову національної економіки; розвиток національного фондового ринку.
Як зазначив Микола Черненко, таке запровадження планується з 1 січня 2017 року. Обов'язковими є внески для осіб до 35 річного віку, добровільними - 36-55 річного віку.
Держава гарантує контроль та безпеку збереження коштів накопичувальної системи. Пенсійний фонд України в свою чергу створює: Накопичувальний пенсійний фонд; забезпечує роботу Ради Накопичувального фонду, склад якої формується КМУ та здійснює адміністрування накопичувальної пенсійної системи.
Компанії з управління активами залучаються Радою Накопичувального фонду за конкурсом та мають відповідати, визначеним законом жорстким вимогам. Пенсія за віком призначається і виплачується на загальних підставах - після 60 років.
Окрім того, за рахунок коштів накопичувальної системи пенсійного страхування здійснюються професійні пенсійні виплати незалежно від віку за наявності необхідної вислуги років.
Микола Черненко зауважив, що на сьогодні держслужбовцям та прирівняним до них особам пенсія призначається в розмірі 60 відсотків суми місячної заробітної плати. Вік виходу на пенсію: 62 роки у чоловіків та 60 років для жінок. Наявність стажу роботи не менш як 10 років на посадах державної служби. Загальний страховий стаж, необхідний для чоловіків складає - 35 років, жінок - 30 років.
Відтак, умови, що пропонуються з 1 січня 2016 року передбачають: пенсія за віком призначається і виплачується на загальних підставах; компенсації за стаж державної служби, який наявний станом на 1 січня 2016 року в розмірі 10, 15, 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб в залежності від стажу держслужби; за рахунок коштів обов’язкової професійної пенсійної системи здійснюються професійні пенсійні виплати.
«Враховуючи вищезазначене, сьогодні чітко постало питання втримати, не розбалансувати солідарну систему. А задля цього необхідно якнайшвидше повернути єдиний соціальний внесок в адміністрування Пенсійному фонду України, увільнивши фіскальну службу від невластивих їй функцій. І це не лише позиція нашої структури. Такої ж думки дотримується і Міністр соціальної політики України Павло Розенко», - відмітив Микола Черненко

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь