ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Залучення ресурсів територіальних громад до соціальної підтримки найуразливіших категорій населення

Дата: 01.11.2016 11:11
Кількість переглядів: 311

Фото без опису

27.10.2016 року в залі засідань райдержадміністрації відбувся Семінар-навчання для сільських, селищних та міського голів, для голів та секретарів опікунських рад при виконавчих комітетах сільських, селищних та міської рад за участю заступника директора Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, начальника відділу методичного забезпечення соціальної роботи Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Тема наради – системна діяльність опікунських рад при виконавчих комітетах. Нараду відкрив голова райдержадміністрації Підболячний М.В., який наголосив про необхідність допомоги сім’ям з дітьми, що перебувають в складних життєвих обставинах, кризовим сім’ям, які проживають на території громади. Далі виступила Капелюшна О.П., директор Тульчинського РЦСССДМ. Доповіла про роботу із сім’ями учасників антитерористичної операції, робота з якими є пріоритетним напрямком діяльності центрів. Було проаналізовано рівень виконання доручення голови РДА сільськими, селищними та міського голів щодо вивчення потреб даних сімей. Оцінку потреб здійснили в більшій половині сімей.

Наступною виступала Слободяник О.Г., заступник директора Вінницького обласного ЦСССДМ, роз’яснила норми чинного законодавства щодо забезпечення права дитини на виховання у родині, діяльності опікунських рад. Проаналізувала показники щодо позбавлення батьків батьківських прав відносно дітей. Звернула увагу на кадрове забезпечення центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на території Вінницької області та відмітила, що в Тульчинському РЦССССДМ не було жодного фахівця із соціальної роботи із липня 2014 року. Розглянута схема взаємодії суб’єктів соціальної роботи на засіданнях опікунських рад.

До виступу також було запрошено Поліщука В.Л., начальника служби у справах дітей райдержадміністрації, який висвітлив в доступній формі механізм дії виконавчих комітетів при виявленні дитини, яка залишилась без батьківського піклування та її вилучення.

Вперше було проведено практичне заняття на нараді. Надано: рекомендації щодо проведення засідань опікунських рад при виконкомах сільських (селищних) рад з питань соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю; перелік проблемних питань рекомендованих для розгляду на засіданні; дієвий склад опікунської ради.

Нарада завершилась виступом Юзькової І.В. (начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Вінницького обласного ЦСССДМ), яка розглянула типи сімей, як сім’я може поступово потрапити в складні життєві обставини, якщо вчасно не отримає належну допомогу. Була виконана вправа із учасниками наради, для того щоб відчути себе сім’єю, яка залишилась без підтримки, наскільки дитині, батькам в цій сім’ї складно змінити ситуацію, яка від них не залежить. Учасники вправи були вражені такою реалізацією життєвої ситуації.

Основна задача і соціальних служб, органів місцевого самоврядування, кожного із нас оберегти дитину, сім’ю, та підтримати в необхідну хвилину.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь