ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Запобігти випадкам африканської чуми в тваринництві!

Дата: 29.07.2016 14:41
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

Сьогодні 29 липня 2016 року за участі першого заступника голови районної державної адміністрації Віталія Побережника відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тульчинській районній державній адміністрації, на якому розглядалось питання про заходи щодо недопущення занесення африканської чуми свиней на територію району. На засідання, окрім членів комісії, були запрошені керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та служб району.
Районною комісією затверджено комплекс заходів з метою недопущення занесення та розповсюдження збудника африканської чуми свиней на територію району. Ними, зокрема, передбачено заборонити обіг живих свиней, сировини та готових харчових продуктів зі свинини із неблагополучних по АЧС областей без наявності супровідних ветеринарних документів, а також ввезення живих свиней на територію району з неблагополучних областей по АЧС без дозволу управління Держпродспоживслужби в Тульчинському районі. Зобов’язано директорів ринків, керівників м'ясопереробних підприємств придбання та реалізацію готової м'ясної продукції з неблагополучної карантинної зони, а з інших регіонів - без супровідних ветеринарних документів.
Тульчинському відділенню Немирівського відділу поліції Головного управління Національної Поліції в Вінницькій області належить посилити контроль за переміщенням тварин, сировини та готової продукції свинарства, про що періодично інформувати Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при районній державній адміністрації.
На Управління Держпродспоживслужби в Тульчинському районі покладено завдання посилити державний ветеринарно – санітарний контроль за суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням, реалізацією живих свиней, їх забоєм, переробкою, зберіганням продукції, ринків з реалізацією живих тварин в частині виконання ветеринарно – санітарних вимог по недопущенню збудника АЧС, забезпечити висвітлення в засобах масової інформації питань щодо небезпеки виникнення АЧС та проведення обов’язкових заходів з їх профілактики, проводити моніторингові дослідження на АЧС матеріалу від домашніх та диких свиней. Проводити широку роз’яснювальну роботу серед населення про необхідність дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил при відгодівлі та реалізації поголів’я свиней, про кожен випадок захворювання, підозри на захворювання, загибелі свиней повідомляти управління Держпродспоживслужби в районі. Тільки при умові спільної праці всіх на своїх ділянках роботи можна досягнути бажаного результату - запобігти поширенню хвороби, проти якої в світі ще немає засобів профілактики чи лікування і яка може в один момент звести нанівець працю тисячі людей.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь