ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заява про екологічні наслідки ТОВ «Вінницька птахофабрика»

Дата: 31.10.2016 16:15
Кількість переглядів: 533

В розділі ОВНС робочого проекту будівництва бригади 49 з вирощування курчат-бройлерів ТОВ «Вінницька птахофабрика» проведена якісна та кількісна оцінка впливів комплексу на навколишнє середовище.
На проммайданчику бригади передбачено будівництво 38 пташників на 1 484 280 птахомісць, бункерів для кормів, жижезбірників, випаровувачів, санпропускника з теплогенераторною, трансформаторних підстанцій, дизельних електростанцій для резервного забезпечення пташників електроенергією, дезбар’єру, інженерних мереж та автодоріг.
Бригада займає площу 44,60 га і знаходиться на землях Білоусівської сільської ради Тульчинського району Вінницької області, за межами населеного пункту на відстані 1400 м від с. Ульянівка; 1950 м від с. Білоусівка; 2900 м від с. Лукашівка; 2020 м від с. Богданівка.
В складі бригади передбачено 38 пташників для вирощування та відгодівлі курчат-бройлерів на підлозі від 1 до 41 днів.
Годівля птиці здійснюється сухими повноцінними гранульованими кормами, які будуть доставлятися із комбікормового заводу внутрішньогосподарського комплексу з виробництва кормів м. Ладижин.
Для організації технологічного процесу передбачається використання новітніх технологій і передового технологічного обладнання, автоматичного управління та контролю за проведенням процесів.
Основний вплив планована діяльність буде здійснювати на повітряне середовище.
В період експлуатації бригади № 49 в атмосферне повітря надходитимуть забруднюючих речовин: азоту діоксид, вуглецю оксид, аміак, сірководень, натрію гідроксид, формальдегід, уротропін, вуглеводні насичені, ртуть та її сполуки, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (пил комбікормовий і сажа), метан, фенол, пропіоновий альдегід, кислота капронова, диметилсульфід, диметиламін, метилмеркаптан, діоксид сірки (дані взяті у відповідності з аналогічними об’єктами, які вже експлуатуються).
Водопостачання бригади здійснюється від позамайданчикових мереж ТОВ «Вінницька птахофабрика». Плановане споживання води для виробничих та господарчо-питних потреб бригади становить 76 225,05 м3/рік.
Стічні води, утворені після миття пташників, відводяться у внутрішню виробничу каналізацію пташника з подальшим вивезенням за допомогою спецмашин на біологічні очисні споруди ТОВ «Вінницька птахофабрика» потужністю 5500 м3/добу.
Для відведення господарчо-побутових стоків запроектована мережа господарсько-побутової каналізації. Побутові стоки з санпропускника відводяться самопливом в зовнішню каналізаційну мережу, яка підключається до септика стічних вод, а далі вивозяться на очисні споруди.
Дощові та талі стічні води з території пташника збираються через водоприймачі у підземну систему дощових стоків, далі найбільш забруднена частина стоків відводиться до жижезбірників з подальшим вивезенням на очисні споруди, а умовно чиста вода - до випаровувача і використовується для поливу газонів та сільгоспугідь.
Для відвернення негативних факторів, що впливатимуть на натуральну родючість і зберігання ґрунтів, розроблений робочий проект землеустрою, який передбачає зрізання та зберігання родючого шару та використання його для благоустрою та озеленення території після будівництва.
Проектом передбачено ряд заходів із захисту геологічного середовища, ґрунтів та водного середовища.
Основними відходами вирощування курчат-бройлерів є падіж птиці -675 347 голів у рік, який буде збиратися у спеціальні контейнери і регулярно вивозитись на переробку в ЦТФ філії «Переробний комплекс». У випадку виникнення аварійних ситуацій ЦТФ, для уникнення забруднення навколишнього середовища, відходи перенаправлятимуться на Тульчинську філію ДП «Укрветсанзавод» згідно з укладеними договорами про надання послуг з утилізації.
Поголів’я птиці у пташниках утримується на глибокій підстилці. В якості підстилки використовується лушпиння соняшнику. За результатами державної санітарно-епідеміологічної експертизи Технічні умови ТУ У 01.4- 35878955 – 004:2015 «Суміш органічна від утримання курчат – бройлерів» відповідає вимогам діючого санітарного законодавства України і вважається органічним добривом і може одразу вноситися в землю. Також суміш органічна може зберігатися в тимчасових польових буртах. Річний вихід суміші органічної від утримання курчат-бройлерів по бригаді складає 18 722,2 т. Суміш органічна прибирається мобільними транспортними засобами після вивільнення пташників від птиці.
Побутові відходи в кількості 3,254 тонн в рік накопичуватимуться в металевих контейнерах з подальшим вивезенням на сміттєзвалище згідно договору.
Застосування сучасного обладнання, використання системи автоматичного управління та контролю за технологічними процесами, виконання заходів з вибухопожежної безпеки виключають можливість аварійних ситуацій.
Для забезпечення нормативного стану навколишнього середовища необхідно на всіх етапах експлуатації дотримуватись норм і правил охорони навколишнього середовища і вимог екологічної безпеки, а саме:
- виконувати природоохоронні заходи щодо експлуатації підприємства;
- дотримуватись встановленого технологічного режиму виробництва;
- періодично здійснювати контроль за додержанням нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин шляхом прямих інструментальних вимірювань безпосередньо на джерелах викидів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь