ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпорядження №111 «Про влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування  ХХХ, ХХХ року народження на виховання та спільне проживання  до дитячого будинку сімейного типу, створеного на базі сім’ї ХХХ та ХХХ»

Кількість переглядів: 351
Рік: 2021 рік
Місяць: Червень
Тип документу: Розпорядження
Дата: 10.06.2020
Номер документу: 111
Назва документу: Про влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування  ХХХ, ХХХ року народження на виховання та спільне проживання  до дитячого будинку сімейного типу, створеного на базі сім’ї ХХХ та ХХХ
Прикріплені файли:

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 від “10” червня 2020р.  № 111

Про влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування  ХХХ, ХХХ року народження на виховання та спільне проживання  до дитячого будинку сімейного типу, створеного на базі сім’ї ХХХ та ХХХ

Керуючись ст. 23 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ст.6 закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», ст. 256-4 Сімейного кодексу України,  «Порядком провадження органами опіки та піклування діяльності пов’язаної із захистом прав дитини», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №866 від 24.09.2008 року, постановою Кабінету  Міністрів  України  від  26.04.2002  року № 565 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», Указом Президента України від 05.05.2008 року № 411/2008 «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей», рішенням комісії з питань захисту прав дитини районної державної адміністрації від 10.06.2020 року № 1 «Про влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження та ХХХ, ХХХ року народження на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу, створеного на базі сім’ї ХХХ та ХХХ», враховуючи рекомендацію обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від 07.08.2018 року № 03-12/650 про включення до Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, довідку від 07 серпня 2018 року № 03-11/750 про проходження курсу підготовки опікунів (піклувальників) прийомних батьків та батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, висновок Тульчинського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді № 01-17/292 від 27.05.2020 року про доцільність поповнення дитячого будинку сімейного типу дітьми, на підставі заяви громадян ХХХ та ХХХ від ХХХ року народження та акту знайомства батьків-вихователів ХХХ та ХХХ з дітьми від 10.06.2020 року, з метою забезпечення належних умов виховання в сімейному оточенні дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення найбільш повного захисту їх прав та інтересів:

1. Влаштувати з 10.06.2020 року на виховання та спільне проживання  до дитячого будинку сімейного типу, створеного на базі сім’ї ХХХ та ХХХ, позбавлену батьківського піклування, ХХХ, ХХХ року народження.

2. Покласти  персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, психічний, духовний та моральний розвиток дитини ХХХ, ХХХ року народження та дотримання принципу конфіденційності інформації щодо дітей на батьків-вихователів ХХХ, ХХХ року народження та ХХХ, ХХХ року народження.

3. Зобов’язати батьків-вихователів забезпечити проходження дитиною 2 рази на рік медичного огляду та надавати службі у справах дітей районної державної адміністрації висновки про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини та щорічний звіт про утримання дитини.

4. Службі у справах дітей районної державної адміністрації ( Поліщук В.Л.):

4.1. Підготувати документи для влаштування до дитячого будинку сімейного типу, створеного на базі сім’ї ХХХ та ХХХ дітей, відповідно до чинного законодавства та забезпечити передачу необхідних документів дитини батькам-вихователям.

4.2. Підготувати проект договору між батьками-вихователями ХХХ та ХХХ та районною державною адміністрацією, як органом опіки та піклування про передачу дитини на виховання та спільне проживання у сім’ю.

4.3. Здійснювати контроль за умовами проживання та виховання  функціонуванням дитячого будинку сімейного типу, створеного на базі сім’ї ХХХ та ХХХ.

4.4. Готувати щорічний звіт про стан виховання, утримання і розвитку дитини у дитячому будинку сімейного типу ХХХ та ХХХ.

5. Тульчинській міській об’єднаній територіальній громаді (Весняний В.М.):

5.1 Забезпечити реалізацію права вихованки дитячого будинку сімейного типу ХХХ, ХХХ року народження, на освіту, вільний доступ до усіх видів освітніх послуг, а в разі потреби забезпечити індивідуальне навчання.

5.2. Закріпити сімейного лікаря за вихованкою дитячого будинку сімейного типу ХХХ, ХХХ  року народження, із проходженням двічі на рік обов’язкового, періодичного медичного огляду дитини і за потребою диспансерного нагляду.

6. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації (Ніколаєнко Є.І.)  здійснювати контроль за поступленням та перерахунком видатків за рахунок субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам  на утримання дитячого будинку сімейного типу ХХХ та ХХХ .

7. Управлінню соціального захисту населення районної державної адміністрації (Богач М.В):

7.1. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 року №81 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» (зі змінами), призначити і виплачувати державну соціальну допомогу на дитину, грошове забезпечення батькам-вихователям за рахунок коштів передбачених у державному бюджеті.

7.2.  Забезпечити щорічне безкоштовне оздоровлення дитини у дитячих оздоровчих закладах та надавати батькам-вихователям ХХХ та ХХХ всебічну підтримку.

8. Тульчинському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Капелюшна О.П.):

8.1. Забезпечити соціальне супроводження дитячого будинку сімейного типу, створеного на базі сім’ї ХХХ та ХХХ, надати комплекс послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

8.2. Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу у забезпеченні розвитку та виховання дитини-вихованця.

 9. Тульчинському відділенню поліції Немирівського відділу головного управління національної поліції у Вінницькій області (Сандул І.О.):

9.1. Забезпечити проведення комплексу заходів направлених на профілактику та запобігання правопорушень дитиною ХХХ, ХХХ року народження, яка влаштована у дитячий будинок сімейного типу ХХХ та ХХХ.

9.2. Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей інформацію про відсутність, наявність проявів асоціальної поведінки з боку дітей та батьків-вихователів.

10. Контроль за виконанням цього розпорядження  залишаю за собою.

Голова районної
державної адміністрації   Олег Боровський


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь