ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпорядження №62 «Про затвердження Порядку створення та використання районного матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій»

Кількість переглядів: 967
Рік: 2021 рік
Місяць: Травень
Тип документу: Розпорядження
Дата: 17.05.2021
Номер документу: 62
Назва документу: Про затвердження Порядку створення та використання районного матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій
Прикріплені файли:

Розпорядження

від 17 травня 2021 року № 62

Про затвердження Порядку створення та  використання  районного матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

Відповідно до статті 98 Кодексу цивільного захисту України, статей    2, 6, 33, 35, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,  Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою  Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775 (зі змінами), з метою забезпечення сил цивільного захисту та постраждалого населення матеріальними цінностями у обсязі, що включає аварійно-рятувальні та інші   невідкладні роботи у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій та  організації належної роботи щодо створення та використання районного матеріального резерву, здійснення контролю за його наявністю:

1. Затвердити Порядок створення та використання районного матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що додається.

2. Начальнику відділу економіки, стратегічного та агропромислового розвитку  Уравління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату райдержадміністрації:

2.1. Розробити (уточнити) до 1 червня 2021 року номенклатуру, норми накопичення, визначити джерела фінансування та продовжити надалі відповідну роботу щодо створення та накопичення матеріальних резервів в обсягах, що забезпечать проведення невідкладних робіт, пов’язаних з ліквідацією надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків.

2.2. Визначити місця розміщення та зберігання місцевого матеріального резерву з урахуванням оперативності доставки до вірогідних зон надзвичайних ситуацій.

2.3. Надавати щокварталу до 25 числа останнього місяця звітного періоду сектору з питань оборони та цивільного захисту апарату райдержадміністрації  звіти про стан накопичення матеріальних цінностей до районного резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

3. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 4 травня 2016 року № 139 «Про затвердження Порядку створення та  використання районного матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій»

4.Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Голова районної державної адміністрації   Олександр Гаврилюк

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови райдержадміністрації
від 17  травня 2021 року № 62

ПОРЯДОК
створення та використання районного матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

1. Порядок створення та використання регіонального матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій ( далі – Порядок) розроблено відповідно до вимог статті 98 Кодексу цивільного захисту України, Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», з метою організації належної роботи щодо створення та використання регіонального матеріального резерву, здійснення контролю за його наявністю.

2. Порядок визначає основні напрямки створення і використання районного матеріального резерву для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, здійснення заходів з територіальної оборони та мобілізації і надання термінової допомоги постраждалому населенню.

3. Районним матеріальним резервом є запас будівельних і пально-мастильних матеріалів, лікарських засобів та виробів медичного призначення, продовольства, техніки, технічних засобів та інших матеріальних засобів  для проведення невідкладних відновних робіт і заходів, спрямованих на запобігання, ліквідацію надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків.

4. Районний матеріальний резерв створюється районною державною адміністрацією для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню на території району.

5. Номенклатура та обсяги районного матеріального резерву визначаються з урахуванням прогнозованих для території району видів та рівня надзвичайних ситуацій, обсягів робіт з ліквідації їх наслідків, розмірів заподіяних збитків, обсягів забезпечення життєдіяльності постраждалого населення управлінням економіки райдержадміністрації, погоджуються сектором цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації та затверджуються головою районної державної адміністрації.

Обсяги резерву лікарських засобів, виробів медичного призначення та медичного обладнання визначаються Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації.

6. Створення, утримання та поповнення районного матеріального резерву здійснюється за рахунок коштів районного бюджету.

Створення, утримання та поповнення районного матеріального резерву може здійснюватися також за рахунок добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та об'єднань громадян, інших, не заборонених законодавством джерел.

7. Придбання матеріальних цінностей, що поставляються до районного матеріального резерву, здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про публічні  закупівлі»  від 25.12.2015 року№ 922-VІІІ (зі змінами).

8. Регіональний матеріальний резерв розміщується з урахуванням його оперативної доставки до можливих зон надзвичайної ситуації на об’єктах, призначених або пристосованих для їх зберігання, а також на складах комунальних установ.

Відділ економіки, стратегічного та агропромислового розвитку  Уравління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату райдержадміністрації визначає

перелік під­приємств, установ, організацій, які здатні поставити необхідні матеріальні цінності, крім  лікарських засобів, виробів медичного призначення, відповідно до Номенклатури та обсягів районного матеріального резерву на договірних умовах з укладанням попереднього договору (протоколу наміру).

9. Матеріальні цінності, що поставляються до районного матеріального резерву за договорами постачання обліковуються Установою. Зберігання та облік районного матеріального резерву здійснюється в установленому законодавством порядку.

10. Районний матеріальний резерв залучається для запобігання і ліквідації  наслідків надзвичайних ситуацій на відповідних територіях та об’єктах районного рівня, а також у разі недостатньої наявності об'єктового матеріального резерву, чи повного його використання.

11. Районний  матеріальний резерв використовується виключно для:

здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій;

ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

проведення невідкладних відновлюваних робіт та заходів;

надання постраждалому населенню необхідної допомоги для забезпечення його життєдіяльності;

розгортання та утримання тимчасових пунктів проживання і харчування постраждалого населення;

забезпечення пально-мастильними та іншими витратними матеріалами транспортних засобів підприємств та громадян, залучених для евакуації постраждалого населення із зони надзвичайної ситуації та можливого ураження.

12. Рішення на використання районного матеріального резерву приймається районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та затверджується головою районної державної адміністрації.

13. Матеріальні цінності районного матеріального резерву, які зберігаються за рішенням голови райдержадміністрації на складах суб’єктів підприємницької діяльності, які діють на території району після затвердження головою райдержадміністрації відповідного протоколу районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передаються одержувачу.

14. Використання та списання матеріальних цінностей районного матеріального резерву здійснює організація-одержувач згідно з вимогами законодавства з питань фінансово-господарської діяльності.

15. Сектор з питань оборони та цивільного захисту апарату райдержадміністрації здійснює постійний моніторинг стану накопичення і поновлення матеріальних цінностей та інформує щокварталу Департамент з питань оборони, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами  облдержадміністрації  відповідно до встановлених форм.

16. Бухгалтерський облік надходження і витрачання коштів на постачання матеріальних цінностей районного матеріального резерву здійснюється на єдиному балансі відповідно до стандартів бухгалтерського обліку, згідго Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 року № 996-XIV (зі змінами), а також інших нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку.

17. За надання недостовірної або неправдивої інформації стосовно стихійного лиха, аварій, катастроф посадові особи несуть відповідальність, встановлену чинним законодавством.

18. Контроль за створенням та використанням районного матеріального резерву покладається на сектор з питань оборони та цивільного захисту апарату райдержадміністрації

                                         

____________________

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь