ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розпорядження №20 «Про створення дитячого будинку сімейного типу на базі прийомної сім’ї ХХХ, ХХХ та влаштування на виховання та спільне проживання неповнолітнього ХХХ, ХХХ року народження та малолітніх: ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження»

Кількість переглядів: 149
Рік: 2022
Місяць: січень
Тип документу: Розпорядження
Дата: 23.02.2022
Номер документу: 20
Назва документу: Про створення дитячого будинку сімейного типу на базі прийомної сім’ї ХХХ, ХХХ та влаштування на виховання та спільне проживання неповнолітнього ХХХ, ХХХ року народження та малолітніх: ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження
Прикріплені файли:

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від  “ 23”  лютого  2022 р.  № 20

 

Про створення дитячого будинку сімейного типу на базі прийомної сім’ї ХХХ, ХХХ та влаштування на виховання та спільне проживання неповнолітнього ХХХ, ХХХ року народження та малолітніх: ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження

Відповідно до Законів України «Про місцеві державні адміністрації» від 09.04.1999 року № 586-ІV, «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених піклування батьків» від 13.01.2005 року № 2342-ІV,  постанов Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 року № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», від 31 січня 2007 року  № 81 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам - вихователям, прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», враховуючи розпорядження голови Крижопільської районної державної адміністрації від 29 травня 2018 року № 93 «Про створення прийомної сім’ї  та влаштування дитини-сироти на виховання і спільне проживання», рішення Комісії з питань захисту прав дитини при Тульчинській райдержадміністрації від 23 лютого 2022 року № 1, на підставі заяви ХХХ та ХХХ, з метою забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  найбільш повного захисту їх інтересів та прав:

1. Створити дитячий будинок сімейного типу на базі прийомної сім’ї ХХХ, ХХХ року народження та ХХХ, ХХХ року народження, які проживають за  адресою: ХХХ Вінницької області, ХХХ.

2. Надати сім’ї ХХХ та ХХХ статус дитячого будинку сімейного типу.

3. Влаштувати з 23 лютого 2022 року до дитячого будинку сімейного типу на виховання та спільне проживання дітей, які проживали в їх прийомній сім’ї: дитину-сироту ХХХ, ХХХ року народження та дітей, позбавлених батьківського піклування: ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження.

ХХХ, ХХХ року народження. Правові підстави набуття дитиною  статусу дитини-сироти: свідоцтво про смерть матері - ХХХ, від 02.01.2018 року серія: І-АМ № 395397, виданого виконавчим комітетом Крикливецької сільської ради Крижопільського району Вінницької області; відомості про батька зазначені відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України (повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження, виданий 12.01.2018 року № 00019376987 Крижопільським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального  управління юстиції у Вінницькій області).      

Місце походження неповнолітнього ХХХ Вінницької області.

Неповнолітній ХХХ перебуває на обліку дітей, які можуть бути усиновлені у службі у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації.

ХХХ, ХХХ року народження має сестру ХХХ, ХХХ р.н., яка перебуває в прийомній сім’ї ХХХ та ХХХ за  адресою: ХХХ Вінницької області.

ХХХ, ХХХ року народження. Правові підстави набуття дитиною  статусу дитини, позбавленої батьківського піклування: свідоцтво про смерть матері - ХХХ, від 02.01.2018 року серія: І-АМ № 395397, виданого виконавчим комітетом Крикливецької сільської ради Крижопільського району Вінницької області та заочного рішення Крижопільського районного суду Вінницької області від 25.05.2018 року № 134/363/18 про позбавлення батьківських прав батька ХХХ.

Місце походження малолітньої ХХХ -  ХХХ Вінницької області.

Малолітня ХХХ перебуває на обліку дітей, які можуть бути усиновлені у службі у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації.

ХХХ має брата ХХХ, ХХХ р.н., який перебуває в прийомній сім’ї ХХХ та ХХХ за адресою: ХХХ Вінницької області.

ХХХ, ХХХ року народження. Правові підстави набуття дитиною  статусу дитини, позбавленої батьківського піклування: рішення Тульчинського районного суду Вінницької області від 17.04.2020   № 148/1323/19 про відібрання дітей ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження у їх матері ХХХ, ХХХ року народження та батька ХХХ, ХХХ року народження без позбавлення їх батьківських прав; відомості про батька зазначені  відповідно до частини 1 статті 135 Сімейного кодексу України витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження від 29.12.2016 № 00017434075, виданий Тульчинським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.

Місце походження малолітнього  ХХХ –   ХХХ Вінницької області.

Малолітній ХХХ на обліку дітей, які можуть бути усиновлені у службі у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації не перебуває.

ХХХ має біологічних братів та сестер: ХХХ, ХХХ р.н., ХХХ,  ХХХ, ХХХ, ХХХ, ХХХ, ХХХ р.н., ХХХ, ХХХ р.н. ХХХ, ХХХ р.н., ХХХ, ХХХ р.н. та ХХХ, ХХХ р.н. перебувають в ДБСТ на базі родини ХХХ за адресоюю: ХХХ Вінницької обл.

ХХХ, ХХХ року народження. Правові підстави набуття дитиною  статусу дитини, позбавленої батьківського піклування: рішення Тульчинського районного суду Вінницької області від 17.04.2020  № 148/1323/19 про відібрання дітей ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження у їх матері ХХХ, ХХХ року народження та батька ХХХ, ХХХ року народження без позбавлення їх батьківських прав;

Місце походження малолітньої ХХХ - ХХХ Вінницької області.

Малолітня ХХХ на обліку дітей, які можуть бути усиновлені у службі у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації не перебуває.

ХХХ має біологічних братів та сестру: ХХХ, ХХХ р.н., ХХХ, ХХХ р.н., ХХХ, ХХХ р.н.,  ХХХ, ХХХ р.н., ХХХ, ХХХ р.н, які перебувають в ДБСТ на базі родини ХХХ за адресоюю: ХХХ Вінницької обл.

4. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, психічний, духовний та моральний розвиток дітей: ХХХ, ХХХ, ХХХ, ХХХ та дотримання принципу конфіденційності інформації щодо них на батьків-вихователів ХХХ, ХХХ.

5. Службі у справах дітей Тульчинської районної державної адміністрації (В. ПОЛІЩУК):

5.1. Підготувати проєкт Договору про влаштування дитини-сироти: ХХХ, ХХХ року народження та дітей, позбавлених батьківського піклування: ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження, ХХХ, ХХХ року народження між батьками-вихователями ХХХ, ХХХ та Тульчинською районною державною адміністрацією в особі голови Гаврилюка Олександра Анатолійовича.

5.2. Здійснювати постійний контроль за умовами утримання, виховання, навчання дітей-вихованців в дитячому будинку сімейного типу.

6.Управлінню соціального захисту населення районної державної адміністрації (М. БОГАЧ) призначити та виплачувати державну соціальну допомогу на дітей та грошове забезпечення батькам-вихователям у межах видатків, передбаченим у державному бюджеті.

7. Крижопільському селищному голові Володимиру ВАСИЛИШЕНУ:

7.1. Забезпечити соціальне супроводження дитячого будинку сімейного типу, що передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу.

7.2. Закріпити за дитячим будинком сімейного типу фахівця із соціальної роботи.

7.3. Сприяти проходженню батьками-вихователями відповідного курсу підготовки (один раз на два роки) з метою підвищення їх виховного потенціалу.

7.4. Забезпечити контроль за умовами утримання, виховання, навчання дітей-вихованців.

7.5. Сприяти укладанню декларації з метою отримання медичних послуг дітьми: неповнолітнім ХХХ та малолітніми: ХХХ, ХХХ, ХХХ, які проживають у дитячому будинку сімейного типу ХХХ, ХХХ за адресою: Вінницька область, ХХХ.                               

7.6. Забезпечити організацію проходження двічі на рік обов’язкового медичного огляду дітей-вихованців і, за потребою, диспансерного нагляду їх у дитячому будинку сімейного типу ХХХ та ХХХ.

7.7. Забезпечити надання необхідної медичної допомоги на первинному рівні відповідно до клінічних протоколів та за потребою направлення до закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівнів.

7.8. Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей Тульчинської райдержадміністрації інформацію про:

7.8.1. Рівень розвитку та знань дітей, про участь батьків-вихователів у їх вихованні.

7.8.2. Стан здоров’я дітей, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікаря.

7.8.3. Здійснення контролю за умовами утримання, виховання, навчання дітей.

7.9. Забезпечити право дітей, які влаштовані у дитячий будинок сімейного типу на базі родини ХХХ та ХХХ, на освіту та вільний доступ до всіх видів освітніх послуг, а в разі потреби забезпечити індивідуальне навчання.

7.10. Забезпечити щорічне пільгове оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах.

8. Тульчинський районний відділ поліції Головного управління національної поліції у Вінницькій області (В. КОСТИШЕН):

8.1. Забезпечити проведення комплексу заходів, направлених на профілактику та запобігання правопорушень дітьми-вихованцями, які влаштовані до дитячого будинку сімейного типу.

8.2. Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації інформацію про проведення комплексу заходів, направлених на профілактику та запобігання правопорушень дітьми-вихованцями, які влаштовані до дитячого будинку сімейного типу та батьками-вихователями.

9. Вважати таким, що втратило чинність, розпорядження голови Крижопільської районної державної адміністрації від 29 травня 2018 року № 93 «Про створення прийомної сім’ї та влаштування дитини-сироти на виховання і спільне проживання».

10. Припинити дію договорів про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї від 29 травня 2018 року № 10, від 27 червня 2018 року № 11, від 21 грудня 2018 року № 13, від 17 липня 2020 року № 17 між Крижопільською районною державною адміністрацією і Петрішеними Петром Петровичем та Петрішеною Оксаною Миколаївною.

11. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Голова районної державної адміністрації                                       Олександр Гаврилюк

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь