ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наказ №5 «Про затвердження Порядку створення та використання районного  матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану  »

Кількість переглядів: 258
Рік: 2022
Місяць: березень
Тип документу: Наказ
Дата: 08.03.2022
Номер документу: 5
Назва документу: Про затвердження Порядку створення та використання районного  матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану  
Прикріплені файли:

НАКАЗ

08 березня  2022 року    №5

Про затвердження Порядку створення та використання районного  матеріального резерву для запобігання
і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану  

 

Відповідно до статті 98 Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775, та з метою організації належної роботи щодо створення та використання районного матеріального резерву, здійснення контролю за їх наявністю,

НАКАЗУЮ :

1. Затвердити Порядок створення та використання районного матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану, що додається.

2. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Голови районної державної адміністрації від 17 травня  2021 року № 62 «Про затвердження Порядку створення та використання районного матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій».

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Начальника районної  військової адміністрації Володимира Скалія .

Начальник районної військової адміністрації                                     Олександр  Гаврилюк                                                    

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Начальника районної
військової адміністрації
від 08.03. 2022 року № 5

ПОРЯДОК
створення та використання районного матеріального резерву
для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану
  

1. Порядок створення та використання районного матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (далі – Порядок) розроблено відповідно до статті 98 Кодексу цивільного захисту України,  Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775,  з метою організації належної роботи щодо створення та використання районного матеріального резерву, здійснення контролю за його наявністю.

2. Порядок визначає основні напрямки створення і використання районного матеріального резерву для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, здійснення заходів з територіальної оборони та мобілізації і надання термінової допомоги постраждалому населенню на території Тульчинського району та інших районів України в умовах воєнного стану.

3. Районним матеріальним резервом є запас будівельних і пально-мастильних матеріалів, лікарських засобів та виробів медичного призначення, продовольства, техніки, технічних засобів та інших матеріальних засобів для проведення невідкладних відновних робіт і заходів, спрямованих на запобігання, ліквідацію надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, здійснення заходів з територіальної оборони та мобілізації і надання термінової допомоги постраждалому населенню на території Тульчинського району та інших районів України.

4. Районний  матеріальний резерв створюється районною військовою адміністрацією для здійснення заходів, спрямованих на проведення невідкладних відновних робіт і заходів, спрямованих на запобігання, ліквідацію надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, заходів з територіальної оборони та мобілізації і надання термінової допомоги постраждалому населенню на території Тульчинського району та інших районів України.

5. Пропозиції щодо потреби у номенклатурі та обсягах районного  матеріального резерву формуються відділом економіки, стратегічного та агропромислового розвитку управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації за погодженням з сектором з питань оборони та  цивільного захисту апарату районної військової адміністрації.

При формуванні пропозицій повинні враховуватись прогнозовані обсяги робіт з ліквідації їх наслідків надзвичайних ситуацій, потреби територіальної оборони та мобілізації, обсяги забезпечення життєдіяльності постраждалого населення, потреба в продуктах харчування, медикаментах та засобах медичного призначення.

6. Відділ економіки, стратегічного та агропромислового розвитку управління правового забезпечення та взаємодії з органами місцевого самоврядування апарату районної військової адміністрації  визначає перелік підприємств, установ, організацій, які здатні поставити необхідні матеріальні цінності продовольчої групи відповідно до затвердженої Номенклатури.

7. Узагальнені сектором з питань оборони та  цивільного захисту апарату районної військової адміністрації Номенклатура та обсяги районного матеріального резерву для запобігання надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану подається на схвалення районній  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі – Комісія), після чого затверджуються наказом Начальника районної військової адміністрації.

8. Створення, утримання та поповнення районного матеріального резерву здійснюється на підставі Номенклатури та обсягів, затверджених Начальником районної військової адміністрації, за рахунок коштів районного бюджету. Створення, утримання та поповнення районного матеріального резерву може здійснюватися також за рахунок добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та об'єднань громадян, інших, не заборонених законодавством джерел.

9. Придбання матеріальних цінностей, що поставляються до районного матеріального резерву забезпечується Тульчинською районною військовою адміністрацією.

10. Районний матеріальний резерв розміщується з урахуванням його оперативної доставки до можливих зон надзвичайної ситуації на об’єктах, призначених або пристосованих для їх зберігання, а також на складах суб’єктів підприємницької діяльності.

11. Матеріальні цінності, що поставляються до районного матеріального резерву за договорами постачання обліковуються відділом фінансово-господарського забезпечення апарату районної військової адміністрації. Зберігання та облік районного матеріального резерву здійснюється в установленому законодавством порядку.

12. Районний матеріальний резерв залучається для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на відповідних територіях та об’єктах районного рівня, здійснення заходів з територіальної оборони та мобілізації, надання матеріальної допомоги постраждалому населенню (продукти харчування, медикаменти, засоби медичного призначення) на території Тульчинського району та інших районах України, а також у разі недостатньої наявності місцевого чи об'єктового матеріального резерву, чи повного його використання.

13. Районний матеріальний резерв використовується виключно для:

здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій;

ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

проведення невідкладних відновлюваних робіт та заходів;

надання постраждалому населенню району необхідної допомоги для забезпечення його життєдіяльності;

надання постраждалому населенню інших районів України матеріальної допомоги (продукти харчування, медикаменти, засоби медичного призначення) для забезпечення його життєдіяльності;

розгортання та утримання тимчасових пунктів проживання і харчування постраждалого населення;

здійснення заходів з територіальної оборони та мобілізації;

забезпечення пально-мастильними та іншими витратними матеріалами транспортних засобів підприємств та громадян, залучених для евакуації постраждалого населення із зони надзвичайної ситуації та можливого ураження.

14. Рішення на використання районного матеріального резерву приймається Комісією відповідно до звернень керівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та затверджується наказом Начальника районної військової адміністрації.

За умови надання матеріальної допомоги постраждалому населенню інших районів України рішенням Комісії, затвердженим наказом Начальника районної військової адміністрації, визначається обсяг та вид матеріальної допомоги, адміністративно територіальні одиниці, до яких буде спрямована матеріальна допомога з метою забезпечення життєдіяльності постраждалого населення.

15. На підставі рішення Комісії, затвердженого наказом Начальника районної військової адміністрації матеріальні цінності районного матеріального резерву, які зберігаються на складах суб’єктів підприємницької діяльності  або постачаються за договорами, передаються одержувачу.

16. Використання та списання матеріальних цінностей районного матеріального резерву здійснюється згідно з вимогами законодавства з питань фінансово-господарської діяльності.

17. Сектор з питань оборони та  цивільного захисту апарату районної військової адміністрації здійснює постійний моніторинг стану накопичення, поновлення і використання матеріального резерву (районного та місцевих матеріальних резервів), та інформує щокварталу Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної військової адміністрації  відповідно до встановлених форм.

18. Бухгалтерський облік надходження і витрачання коштів та матеріальних цінностей районного матеріального резерву здійснюється відповідно до чинних  нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку.

19. За надання недостовірної або неправдивої інформації стосовно стихійного лиха, аварій, катастроф посадові особи несуть відповідальність, встановлену чинним законодавством.

20. Контроль за створенням та використанням районного матеріального резерву покладається на Сектор з питань оборони та  цивільного захисту апарату районної військової адміністрації.

___________________________________________________________________

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь